JustSnowboard.nl Snowboardshop op basis van Magento Wij maken solide webapplicaties op basis van het CakePHP framework Wij beheren en onderhouden Magento E-commerce websites
E-commerce site op basis van Magento voor iPhone hoesjes
Home » Blog » Wat is Magento eigenlijk? - Aquive Media

Wat is Magento eigenlijk?

Door Guido Krul in: Algemeen |

Op onze site zie je dat we het veel hebben over Magento. Voor ons is dit iets heel bekends maar ook wij hebben het ooit leren kennen als nieuw. Graag willen wij jou nu ook voorstellen aan deze webwinkel software. We vinden het namelijk heel leuk dat jij als klant ook begrijpt waar we mee bezig zijn.

Wanneer je een webwinkel wil openen zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Eén van die dingen is welke software je wil gaan gebruiken voor je webwinkel. Het is verstandig hier vooraf over na te denken zodat je in de toekomst niet voor verassingen komt te staan. Als je de verkeerde keuze maakt kan het je meer geld kosten dan nodig of zelfs een complete verbouwing van je tot dan toe opgebouwde webwinkel.

Je kunt het (laten) bouwen van een webwinkel net zo zien als de bouw van een fysieke winkel. Magento is in principe het skelet van je webwinkel. Nadat het skelet klaar is kun je deze aankleden op de manier die het beste bij jouw bedrijf past maar het functioneert dus ook zonder aankleden.

Wij gebruiken vrijwel altijd het open source webwinkel pakket van Magento voor het creëren van een nieuwe webwinkel. Open source wil zeggen dat de code in elkaar gezet is door vrijwilligers en gratis gebruikt en aangepast kan worden. In Nederland wordt Magento veruit het meest gebruikt van alle open source webwinkel systemen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Magento is totaal onafhankelijk van andere software en is ontwikkelt met maar één doel; webwinkels bouwen. Er zijn vele manieren waarop de Magento webwinkel naar jouw wens gemaakt kan worden. Je kunt dit zelf doen maar bij gebrek aan tijd en/of kennis ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Feiten/voordelen over Magento

Nu je weet wat Magento inhoudt is het fijn wat meer informatie te krijgen over de voordelen die je haalt uit het gebruiken van Magento. Hier onder staat een lijstje met voordelen:

  • Grote hoeveelheid templates. (Magento heeft al vele op maat gemaakte templates tot beschikking waar je uit kunt kiezen. Ook is het natuurlijk mogelijk zelf verder te borduren op deze templates.)
  • Veel plug-ins. (Er zijn vele plug-ins beschikbaar voor Magento die jouw webwinkel completer maken. De meeste dingen die je kunt bedenken zijn al eens bedacht, uitgevoerd en gedeeld online. Deze zijn voor een deel ook makkelijk toe te voegen via Magento Connect.*)
  • Er is een versie die volledig in de Nederlandse taal is ingericht.
  • Grote community. (Een royaal aantal mensen die elkaar graag willen helpen en waar veel oplossingen en vragen samen komen.)
  • Meerdere webwinkels, één installatie. (Op één installatie kun je meerdere webwinkels draaien. Deze hebben een gezamenlijk voorraadbeheer.)
  • Zoekmachine vriendelijk. (Dit wil zeggen dat jouw webwinkel goed in zoekmachines vindbaar is als je website verder technisch correct is.)
  • Omgang buiten Nederland. (Met vrijwel elke taal en valuta kan Magento uit de voeten. Dit maakt het makkelijker om buiten de Nederlandse grenzen zaken te doen.)

Genoeg redenen dus om ook Magento in gebruik te nemen. Helaas is niets perfect en zitten er ook nadelen aan Magento. Hier onder een overzicht met deze nadelen.

  • Zwaar platform. (Magento is heel uitgebreid en je kunt er veel kanten mee op alleen is er wel zware hosting voor nodig.)
  • Prijzig in ontwikkeling. (Zoals eerder al vermeld is Magento gratis te gebruiken alleen wil je dit op maat gemaakt hebben komt er een vaak een derde partij bij kijken. Het ontwikkelen kan behoorlijk wat tijd innemen.)

Geef een reactie