Klant adressen valideren en aanvullen in Magento

Problemen met adres gegevens

Als u beschikt over een webwinkel dan heeft u het volgende wel eens mee gemaakt. De klant doet een bestelling. Jullie pakken het in en verzenden het pakket. Helaas, adres gegevens onjuist. Dit is voor zowel de klant als voor het bedrijf vervelend. Of er nu een typfout in het adres zit of dat het adres helemaal niet bestaat, het is zowel voor de klant als het bedrijf van belang dat dit amper voorkomt. Gelukkig bestaat er nu adres verificatie wat zorgt voor een daling van onjuiste adres gegevens.

Effect van onjuiste adres gegevens

Op het moment dat de klant foute informatie invult bij de afreken pagina worden beide partijen gedupeerd. Het vraagt in sommige gevallen veel tijd om de fout te herstellen en de klantrelatie loopt schade op. Alsof dat nog niet genoeg is kost het geld om de retournering uit te voeren.

De oplossing: adres verificatie

Je hebt het waarschijnlijk zelf wel eens gezien bij de betaling pagina van een bedrijf. Op het moment dat je adres gegevens invoert krijg je een automatische aanvulling. Dit gaat door middel van een API*. Deze API is geïmplementeerd in de backend van uw webwinkel die verbinding maakt met meerdere databases van de provider van de API. Er zijn verschillende providers beschikbaar. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zullen wij een passende oplossing vinden.

* API staat kort voor Application Programming Interface. Dit is heel simpel gezegd een ingang tot het systeem voor andere systemen.

Pluspunten adres verificatie

Hier onder staat een lijstje met de voordelen van het gebruik van adres verificatie:

  • Sneller afrekenen (De klant hoeft niet de volledige gegevens zelf in te vullen want dat doet de API. Daarom zal de klant het afrekenen als snel en gemakkelijk ervaren.)
  • Meer klant tevredenheid (Het product komt door de juist adres gegevens vaker op de plaats van bestemming aan.)
  • Minder kosten (Door juiste adres gegevens worden minder retouren terug gestuurd wat resulteert in minder uitgaven en tijdverspilling.)

PCA Predict

Dit is één van de adres verificatie providers. Om een beeld te geven hoe het ongeveer in zijn werk gaat gebruiken we deze als voorbeeld.

De mensen van PCA Predict hebben software ontwikkeld dat u en de klant helpt om de adresgegevens correct te krijgen. Wanneer de klant zijn/haar gegevens moet invullen voor het afrekenen zal deze software adresgegevens aanvullen.

De klant heeft dus de optie te kiezen uit een gigantische database met adressen over de hele wereld. Op deze manier voorkomt u typfouten en zal het percentage pakketten dat foutieve adres gegevens bevat afnemen.

adres_verificatie_uitcheck

Hier boven zie je hoe het systeem van adres verificatie te werk gaat. Klik voor vergroten.

Adres verificatie en Magento

Vrijwel alle aanbieders van adres verificatie hebben de mogelijkheid om te communiceren met Magento. Dit is zowel automatisch via Magento Connect als handmatig mogelijk. Deze ondersteuning zorgt voor een snelle implementatie van een adrescheck in uw webwinkel.

Ervaring met adres verificatie

Wij van Aquive Media hebben ervaring met adres verificatie en zijn er dan ook van overtuigt dat dit u gaat helpen met het reduceren van retouren. Help uw bedrijf zo snel mogelijk aan een adres verificatie API die bij u past. Wij zijn u graag van dienst!

 

Door | 2017-05-30T17:19:46+00:00 april 18th, 2017|Algemeen, E-Commerce|