Aquive media magento 2 migratie

Magento 1 upgraden naar Magento 2 - De verschillen

Wat lees je hier?

In deze blog lees je meerdere redenen en verschillen voor een Magento upgrade. Daarnaast lees je hoe je dit het beste kunt toepassen voor je eigen shop. Veel lees plezier!

Magento 1 upgraden naar Magento 2 – De verschillen

Iedereen wil dat zijn of haar webshop up-to-date is en de laatste versie draait. En omdat de versie nummers steeds omhoog gaan is het niet gek om te denken “Ik wil mijn Magento 1 naar Magento 2 upgraden!”. Echter wat veel mensen niet weten is dat Magento 1 en Magento 2 eigenlijk twee compleet andere systemen zijn.

“Wat veel mensen niet weten is dat Magento 1 en Magento 2 eigenlijk twee compleet andere systemen zijn.”

Ik wil mijn Magento 1 upgraden naar Magento 2 wat nu?

Het belangrijkste om te weten is dat Magento 1 en Magento 2 niet hetzelfde zijn. Magento 2 is een heropbouw van Magento 1 met als doel nog beter, sneller en geavanceerder te zijn. Hiervoor is de hele code basis opnieuw geschreven en zijn nieuwe technieken toegepast waaronder: jQuery, Composer, KnockOutJS, compilatie en nog veel meer.

De enige manier om een Magento 1 installatie om te zetten naar Magento 2 is door een nieuwe Magento 2 installatie te maken en je gegevens van je Magento 1 installatie over te zetten naar Magento 2.

Waar op te letten bij het upgraden van Magento 1 naar Magento 2?

Als je van een Magento 1 installatie over gaat naar een Magento 2 installatie is het handig om de volgende checklist er bij te houden:

  • Is het mogelijk dat de Magento 2 webshop dezelfde functionaliteit behoud. (Werken de modules die je nu gebruikt nog in Magento 2?)
  • Ziet de Magento 2 webshop er hetzelfde uit als je Magento 1 webshop er op dit moment uitziet. (Is er een Magento 2 versie van jouw thema beschikbaar?)
  • Ben ik bereid om een nieuwe back-end (De administratieve achterkant van Magento) te leren? (In Magento 2 is er een complete redesign geweest van de back-end en enkele functies zoals producten toevoegen zal er anders uit zien.)
  • Weet mijn onderhoudsteam genoeg van Magento 2 om de site up-to-date te houden? (Niet alleen de voorkant van Magento is anders in versie 2, ook voor de ontwikkelaars is het een compleet nieuw systeem, kennen zij Magento 2?)

Ook is het goed om zelf onderzoek te doen naar wat mogelijk is voor jou, kan je server de nieuwe Magento installatie aan zonder te veel gedoe? Kun je de Magento 2 installatie naast je Magento 1 installatie draaien zodat je de gegevens over kunt te zetten?

Hoe zet ik mijn Magento 1 om naar Magento 2?

Het belangrijkste bij het omzetten van een Magento 1 installatie naar Magento 2 installatie is dat er geen down time is, wat in houd dat of je Magento 1 draait, of je Magento 2 draait op je website.

De makkelijkste manier om dit gerealiseerd te krijgen is om een staging of ontwikkel omgeving te maken op je server. Hierdoor kun je een afscheiding maken tussen je sites en kun je kiezen welke je wilt gebruiken. Dan als je import klaar is zet je je Magento 1 uit en je Magento 2 aan zodat je geen downtime hebt en mensen direct gebruik kunnen maken van je Magento 2 installatie.

Zelf volgen wij bij Aquive Media een stappenplan om er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt:

  • Maak back-ups, als er iets fout gaat moet het direct terug gezet kunnen worden.
  • Zorg voor een staging of alternatieve site waar de Magento 2 installatie draait.
  • Installeer alle extensies en het thema van de Magento 1 installatie op de Magento 2 installatie.
  • Configureer de Magento 2 installatie.
  • Importeer de Magento 1 gegevens naar de Magento 2 installatie.
  • Als de Magento 2 installatie naar wens is, verwijs het domein (website.nl) naar de Magento 2 installatie.

Hulp nodig bij een Magento 2 upgrade?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen wat betreft Magento 2 upgrades en Magento migraties? Neem contact met ons op zodat we je vrijblijvend kunnen adviseren.

Samenwerken met het Magento bureau van Groningen?

Samenwerken met het Magento bureau van Groningen?