Magento 2 webshop migratie: Meer voordeel en ondersteuning

Een Magento 1 naar Magento 2 webshop migratie zorgt voor veel bijkomende voordelen, maar heeft ook gevolgen voor de voorganger. De ondersteuning voor Magento 1 zal namelijk stoppen op juni 2020. Wij helpen je graag met de ideale migratie!

Aquive Media Magento bureau Groningen-3 Magento specialisten
Aquive Media magento bureau 15

1: Behoud & nieuwe requirements

Wat exact moet er behouden worden, welke onderdelen zijn overbodig en welke nieuwe features wil je toevoegen?

Aquive Media magento bureau 12

2: Start van ontwikkeling

Project verdelen in verschillende onderdelen met meerdere feedback momenten met de klant.

Aquive Media magento bureau 14

3: Livegang & dooronwikkeling

Doorlopen van belangrijkste processen, een volledige acceptatietest en eventuele feedback toepassen.

Aquive Media magento bureau-2

1: Behoud & nieuwe requirements vooraf de migratie

Voordat je naar een Magento 2 webshop migreert is het van belang om alle eisen, wensen en requirements duidelijk te verwoorden. Vervolgens kunnen we gaan kijk hoe we dit kunnen implementeren in Magento 2. Dit doen we tijdens een strategische sessie, waarin we meedenken in de uiteindelijke uitvoering en denken wij met je strategie en budget mee.

2: Start van migreren naar de Magento 2 webshop

Tijdens deze stap werken we met Trello. Dit systeem kan exact worden ingericht zoals je dat zelf wilt. De basis ervan blijft hetzelfde, dat is namelijk het heen en weer schuiven van cards op een digitaal whiteboard. De cards zijn de digitale versies van een post-it briefje. Voor de indeling van de boards gebruiken wij een gebruiksvriendelijke manier wat vergelijkbaar is met scrum. Zie hieronder een voorbeeld.

Aquive Media magento bureau-2

3: Livegang & dooronwikkeling

Wanneer een onderdeel is afgerond vragen we de klant om verschillende processen te doorlopen, een acceptatie test te voldoen en de resultaten te beschrijven. Als er geen feedback is wordt het onderdeel live gezet.

Voor de doorontwikkeling bieden wij onze klanten advies aan als strategisch partner voor en na het migreren van Magento. We hebben 1 keer per jaar een strategische meeting met onze klanten, waarin we de stip aan de horizon bepalen en hoe we die gaan bereiken.

De Mondzorgzaak

Voor exclusieve mondzorg producten

Magento 2 webshop

De eigenaar van Demondzorgzaak.nl had veel specifieke wensen die door ons als maatwerk oplossingen werden uitgewerkt; een van de redenen waarom er voor ons is gekozen voor de technische realisatie. Hoe zorgen wij ervoor dat de Magento 2 webshop een luxere uitstraling heeft dan de concurrentie?

TanQyou

Voor al jouw auto onderdelen en accessoires

Magento 2 webshop

TanQyou heeft de ambitie om het tankstation van de toekomst te worden. Tevens willen ze auto onderdelen gaan verkopen via een Magento 2 webshop van volledig maatwerk design en meerdere complexe koppelingen. Hoe hebben wij dit project succesvol afgerond binnen een aantal maanden?

Waarom een Magento 2 migratie?

Magento 2 is volledig vernieuwd, waardoor je Magento 1 niet simpel kan updaten. In plaats daarvan moeten alle functionaliteit stap voor stap overgezet worden naar het nieuwe platform. Dit geldt voor onder andere: thema’s, modules, maatwerk en natuurlijk ook alle product- en klantdata.

Natuurlijk zij er ook gedeeltes die wel overgenomen kunnen worden. Echter ligt hierin ook de kans om nieuwe functionaliteiten toe te voegen of een nieuw ontwerp! Waarom kies je voor ons voor jou Magento 2 migratie?

  • 8 jaar ervaring Magento E commerce platform
  • Ontwikkelen van professionele Magento 1 & 2 webshops
  • Technische maatwerk oplossingen

Magento 2 webshop prototype

Op basis van 150 punten verzameld over de jaren heen, hebben wij een webshop blauwdruk ontwikkeld. Hier lees je wat voor belangrijke voordelen je bij de blauwdruk van Aquive Media ontvangt.

Wat is het verschil tussen Magento 1 en Magento 2?

Wat je goed moet begrijpen is dat Magento 1 en 2 volledig verschillende systemen zijn. Magento 2 is een heropbouw van Magento 1 met als doel nog beter, sneller en geavanceerder te zijn. Benieuwd naar de meer uitleg over de verschillen? Bekijk dan nu ons uitgebreide blog hier: Magento 1 naar Magento 2 upgraden.

Wat zijn de voordelen van een Magento 1 naar Magento 2 migratie?

Door een Magento 2 migratie je webshop te upgraden, zal het zorgen voor de volgende voordelen:

  • Vernieuwd en gebruiksvriendelijk dashboard
  • Verhoogde snelheid
  • Veiliger en goedkoper om te onderhouden
  • Verbeterde winkelervaring van de klant
  • Uitgebreide marketingmogelijkheden
  • Goede uitbreidingsmogelijkheden

“Benieuwd naar Must have modules na de Magento 2 migratie om je webshop te verbeteren? Bekijk dan nu ons uitgebreide blog hier: Magento must have modules

Wil je ook succesvol migreren naar Magento 2?