TanQyou

Een Magento 2 webshop op maatwerk

Tanken, parkeren en nu ook shoppen. Functioneel en visueel geïntegreerd.

Aquive Media Magento bureau Groningen tanqyou

De vraag

TanQyou wilde een nieuwe stap zetten in de service voor hun clientèle door middel van een webshop. Een externe organisatie heeft voorzien van importmodules en de productinformatie. Aan ons de uitdaging om alles op maat te maken.

Het resultaat

De fundering is gelegd door de benodigde modules op maat te maken. Terwijl de fundering voor productinformatie werd gelegd hebben wij het thema in de TanQyou huisstijl opgebouwd. Hiermee ging de shop voor eind 2019 live. Volgende stappen in de integratie wordt het filteren van producten op kenteken en het exporteren van orders.

Aquive Media Magento bureau Groningen tanqyou

Desktop UI & UX

De optimale on-site effectiviteit van de gewenste actie o.b.v. best practice & ervaring.

Aquive Media - TanQyou
Aquive Media Magento bureau Groningen tanqyou case
Aquive Media Magento bureau Groningen tanqyou case 1
Aquive Media Magento bureau Groningen tanqyou case 4

Samenvatting

TanQyou heeft bij het opbouwen van de webshop een partner in de armen gesloten die ze kon voorzien van het assortiment en de logistiek om de webshop te exploiteren. In een notendop exporteren zij het productassortiment naar de TanQyou webshop waarbij geplaatste orders door de partner worden afgehandeld. TanQyou verzorgt hierin het gemak om producten te specificeren voor hun klanten (en de auto van de klant).

De TanQyou partner verzorgde daarnaast ook de techniek voor een correcte import en export. Variatie in de Magento omgeving zorgt ervoor dat de betreffende techniek niet direct plug & play was. In deze ruimte hebben wij van Aquive Media onze diensten dan ook kunnen aanwenden. Daarop voortbouwend was aan ons de taak om de importeren van het assortiment te overzien en de webshop visueel te integreren in het tanQyou platform.

Kern van de werkzaamheden

 • Het op maat maken van de import en export techniek
 • Het overzien van een correcte import, hierbij data-integriteit als hoogste prioriteit in acht nemen.
 • Het visueel integreren van de webshop in de TanQyou omgeving
 • Het opbouwen van de basisfunctionaliteit van de webshop zoals bijvoorbeeld het afrekenproces.

Eigenaar aan het woord

5/5

“Een groot pluspunt is dat Aquive media altijd goed bereikbaar is voor vragen en advies. Ze nemen de tijd en hebben kennis van zaken, waardoor ze goed mee kunnen denken met mij als ondernemer. Ook is het opgeleverde werk altijd accuraat, mooi en blijft het binnen de grenzen van de afspraken.”

Peter E.
Demondzorgzaak

Aquive Media aan het woord

5/5

“Door veel mail- en telefonisch contact is het altijd duidelijk was wat er van elkaar wordt verwacht. Wat ook fijn is aan Peter is dat hij geen genoegen neemt met minder. Hij tilt alles naar een hoger niveau dankzij zijn kritische oog voor detail. Of dat nou voor zijn eigen webshop was of binnen onze samenwerking.”

Milan Mainassy
Aquive Media

Aquive Media Magento bureau Groningen TQ mobile 1

Mobile UI & UX

De optimale on-site effectiviteit van de gewenste actie o.b.v. best practice & ervaring.

Aquive Media Magento bureau Groningen TQ mobile 4
Aquive Media Magento bureau Groningen TQ mobile
Aquive Media Magento bureau Groningen tanqyou mobile

Wat was het ontwikkel proces van de maatwerk Magento 2 webshop

TanQyou pioniert in het automatiseren van de terugkerende werkzaamheden betreft autorijden. Zo leveren zij consumenten gemak in tanken, parkeren en rittenregistratie. Onvermijdelijk bij het rijden van een auto zijn tanken, schoonmaken en onderhoud. Om in de laatstgenoemde te voorzien heeft TanQyou een webshop opgezet om hun clientèle ook hierin van gemak te voorzien.

Uitdaging

 • Aangeleverde modules integreren in afwijkende Magento 2 omgeving
 • De realisatie van een webshop from scratch binnen de gestelde termijn
 • Het structureren van de import van het assortiment

Werkwijze
Elk project kent zijn unieke uitdagingen. Wij zijn dan ook vooraf begonnen met het opzetten van een plan van aanpak om zoveel mogelijk tijd voor de verwachte uitdagingen aan te wenden. Voor elke uitdaging hebben wij een filosofie in de werkwijze gehanteerd.

De eerste uitdaging betrof het op maat maken van de aangeleverde modules. Zonder deze modules is er een geen gewenst assortiment. Zonder assortiment geen webshop. Deze modules waren dan ook een belangrijk onderdeel van de fundering van een webshop. Wij zijn dan ook begonnen met een proces van “verkennen tot je moet vragen” tot wij het volledige beeld van de modules hadden en aan de slag konden om deze op maat te maken.

De tweede uitdaging was het structureren van de import van het assortiment. Omdat bij de betreffende import diverse externe partijen betrokken waren was het belangrijk om snel te kunnen schakelen en helder taken en verwachtingen te communiceren. Vanuit onze eigen organisatie vergeleken wij onze werkzaamheden met een potje volleybal. Zodra de bal bij ons terugkwam was het aan ons om zo snel mogelijk de bal over te spelen. Hierdoor bleef het proces van de import vrij van vertraging.

De derde uitdaging betrof het project voor de jaarwisseling van 2019 op 2020 op te leveren. Onze kleinschaligheid maakt het makkelijk om snel te kunnen schakelen. Wij hebben dan ook een werkwijze gehanteerd waar wij snel konden schakelen tussen meer en minder mankracht zodra dit nodig was voor de betreffende werkzaamheden van de dag of week.

Oplossing
De realisatie van de webshop heeft nadat de fundering was gelegd een stroomversnelling genomen en voor eind 2019 is de webshop van TanQyou online gekomen. Tot die tijd hebben wij het volgende gerealiseerd voor TanQyou.

 • Het regelen van de hosting
 • Installatie van de juiste versie van Magento2
 • Het op maat maken van de import modules
 • Het opbouwen van de kernfunctionaliteit van de webshop
 • Het realiseren van het TanQyou thema.
 • Import van het assortiment

Het op maat maken van de import modules
In Magento 2 is een conventionele import veelal dat een dataset vanuit de Magento 2 omgeving wordt geïmporteerd; ofwel de beheerder van de webshop importeert zelf zijn producten. Voor het project van TanQyou werden de producten echter vanuit een externe locatie geëxporteerd en direct in de magento2 omgeving geimporteerd. De magento2 omgeving functioneerde dus als API voor de import.

Om dit te realiseren hebben wij het wiel niet opnieuw hoeven uitvinden. De partner van TanQyou voorzag ons van de modules die hiervoor reeds waren opgebouwd. Deze modules waren specifiek gebouwd voor de Magento Enterprise versie. Aan ons de taak om conform de wensen van de klanten deze om te bouwen voor de Magento Open Source versie. In 2020 zullen ook de modules voor producten gespecificeerd op kenteken op maat worden gemaakt.

De import van het assortiment
Nadat de modules op maat waren gesneden hebben wij de structuur opgezet om de import te kunnen testen en te overzien. Hierbij was het belangrijk om goed te communiceren met onze externe partners. Na enkele iteraties van testen en aanpassen heeft dit geleid tot een export van 20.000+ producten vanuit de TanQyou partner en een succesvolle import van hetzelfde aantal producten. De TanQyou partner behoudt in tegenstelling tot een conventionele import de mogelijk om producten te updaten. Dit is voornamelijk handig inzake voorraadbeheer.

Resultaten

 • Een functionele import API.
 • Een correct functionerende webshop in de TanQyou huisstijl.

Het team achter de Magento 2 shop

Aquive Media Magento bureau groningen 7

Jeroen

Full-stack developer, met een voorkeur voor applicatieontwikkeling en back-end development.

Aquive Media Magento bureau groningen 15

Martin

Full-stack developer, o.a. gespecialiseerd in het ontwikkelen van modules voor Magento Webshops.

Aquive Media Magento bureau groningen 11

Akif

E-commerce specialist en full stack developer. Jarenlang ervaring opgedaan met een eigen webshop.

Benieuwd geworden? Laten we samen een Magento 2 webshop bouwen!