Product invoer snelheid met meer dan 400% verhogen?

De snelheid van het invoeren van producten verhogen met 400%? Maak kennis met iHoesjes.nl!

Internetbureau Aquive Media ontwikkeld volledige Magento webshops en technische oplossingen op maatwerk.

Magento koppeling voor iHoesjes.nl

Het snel leveren van de nieuwste iPhone accessoires naar jouw voordeur is het doel van iHoesjes.nl. Sinds de start van het bedrijf zijn de artikelen exponentieel gegroeid. In 2010 startte het bedrijf met een magento webshop met 100 artikelen en is ondertussen gestegen naar meer dan 3000.

Deze groei bracht ook uitdagingen met zich mee, waardoor het tijd was voor nieuwe technische ontwikkelingen. Hoe zorgen wij ervoor dat het invoeren van artikelen op de meest efficiënte manier wordt gedaan? Maak kennis met iHoesjes.nl!

“Het invoeren van nieuwe artikelen was tijdrovend. Wanneer er een nieuwe accessoires van Apple op de markt kwamen, liepen wij er tegen aan dat het lang duurde voordat ze live konden.”

Samenvatting

Met de exponentiële groei in artikelen van ihoesjes.nl kwam de uitdaging om ze sneller te kunnen invoeren in het systeem. Het kostte ihoesjes meer dan 20-30 minuten om 1 artikel in te voeren. Het was in het belang van ihoesjes.nl om dit proces te versnellen en daardoor tijd en geld te besparen. Ihoesjes heeft vervolgens gevraagd aan ons om te werken aan een technische oplossing.

Wij hebben een applicatie gemaakt die zorgt voor een koppeling via Magmi naar Magento, waarbij met heel weinig kliks automatisch een artikel kan worden ingevoerd in de webshop, met de data van de leverancier. Het invoeren van een artikel kost nu maar 5 minuten in plaats van 20-30 minuten. Dit leidde tot een tijdsbesparing van 400%. Hierdoor kon er onder andere meer geconcentreerd worden op het schrijven van aantrekkelijke SEO teksten, waardoor ze beter vindbaar zijn op zoekmachines. 

Scroll naar beneden voor de uitgebreide versie.

Aquive media Magento webshop maatwerk oplossing - Magento koppeling

Uitdaging  

Met de exponentiële groei in artikelen kwam de vraag om deze sneller te kunnen invoeren in het systeem wat leidt tot tijd- en geldbesparing. De werknemers van ihoesjes schreven in de afgelopen jaren meer dan 3000 artikelen. Tijdens het omschrijven van de artikelen nam het opzoeken van de prijs, data en gereed maken van de foto’s het meeste tijd in beslag. Daarbij kwamen er wekelijks tientallen nieuwe producten binnen. Het was ook niet het meest favoriete klusje, omdat het veel van hetzelfde was.     

 • De technische oplossing moest generiek inzetbaar zijn voor verschillende leveranciers, zodat ze maar eenmalig hoeven ingevoerd te worden;
 • Het invoeren van producten moet minder tijd kosten;
 • Het presenteren van de user interface in combinatie met dynamische data;
 • Het automatisch invoeren van aanpasbare productfoto’s.  
Aquive media magento koppeling webshop laten maken groningen

Oplossing  

Wij hebben een applicatie gemaakt die zorgt voor een koppeling via Magmi naar Magento, waarbij met heel weinig kliks automatisch een artikel kan worden ingevoerd in de shop, met de data van de leverancier. Dit is in de vorm van een front-end waar je heen gaat via een URL in je browser. Er zijn nog geen alternatieven op de markt voor dit product.     

Als een werknemer van ihoesjes.nl nu een product toevoegt gaat dat als volgt:

 • De werknemer selecteert de juiste leverancier (afbeelding 1);
 • De werknemer scant de barcode van het product (afbeelding 1);
 • Het systeem haalt de informatie automatisch op (afbeelding 2);
 • De werknemer kiest juiste grootte van de afbeelding (afbeelding 3);
 • De werknemer slaat het op en het wordt gelijk opgeslagen in de Magento webshop.  

“Dankzij de applicatie is het werk een stuk sneller en leuker geworden!”

Aquive media magento koppeling webshop laten maken groningen 4
Afbeelding 1
Aquive media magento koppeling webshop laten maken groningen 1
Afbeelding 2
Aquive media magento koppeling webshop laten maken groningen 2
Afbeelding 3

De resultaten  

Het invoeren van een artikel kost nu maar 5 minuten in plaats van 20-30 minuten. Dit leidde tot een tijdsbesparing van meer dan 400%. Hierdoor kon er onder andere meer geconcentreerd worden op het schrijven van aantrekkelijke SEO-teksten.    

 • Betere data integriteit door het voorkomen van menselijke fouten bij het invoeren van data;
 • Snellere werkwijze om producten in het systeem te voeren.
 • Tijdsbesparing van 400%

Vraag nu over de mogelijkheden over maatwerk voor jouw Magento webshop en ontvang een vrijblijvend advies!