Jan-Fokko Stuut

30 augustus 2023

Door Jan-Fokko Stuut

E-commerce specialist & UX designer

Inventory Management Systemen voor B2B Webshops

Als ondernemer met een B2B webshop begrijp je ongetwijfeld het belang van effectief voorraadbeheer. Het juiste B2B inventory management systeem kan je bedrijfsvoering stroomlijnen, kosten verlagen, leveringen versnellen en daarmee klanttevredenheid vergroten. De standaard Multi Source Inventory in Magento zal daarbij voor veel grotere B2B bedrijven niet voldoende functionaliteit bieden. Daarom gaan we in deze blog eens kijken naar de volgende drie voorraadbeheer software systemen: Amasty Multi Warehouse, Magestore Inventory Management en Wyomind Advanced Inventory. Met als doel dat deze vergelijking je helpt een beter inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden en op basis hiervan de beste keuze kunt maken voor jouw B2B onderneming. Laten we beginnen…

B2B inventory management, de opties:

1. Amasty Multi Warehouse 

Amasty Multi Warehouse is ontworpen als een extensie op basis van de Multi Source Inventory van Magento vanaf versie 2.3, zowel beschikbaar in de commerce als de opensource versie. De Amasty module biedt B2B bedrijven ondersteuning bij het beheren van voorraden over meerdere magazijnen. Dit is standaard niet mogelijk in Magento. De extensie biedt daarmee gedetailleerd inzicht in je voorraadniveaus, ongeacht het aantal fysieke locaties. Met de mogelijkheid om voorraad te verdelen en bij te houden binnen verschillende magazijnen is Amasty ideaal voor bedrijven die complexere logistiek moeten beheren. Hierbij nog even kort de belangrijkste functionaliteiten van de extensie onder elkaar:

Inventory management2. Magestore Inventory Management

Magestore Inventory Management biedt een geïntegreerde oplossing voor bedrijven die hun voorraadbeheer in Magento willen stroomlijnen. Met functies zoals realtime voorraadupdates, automatisering van bestellingen en rapportages, helpt deze extensie je om de controle over je voorraad te houden. Het systeem kan naadloos worden geïntegreerd met je Magento webshop, en richt zich voornamelijk op snel groeiende retailers met een multichannel marktbenadering. De belangrijkste functionaliteiten op een rijtje:

3. Wyomind Advanced Inventory

Wyomind Advanced Inventory is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van B2B bedrijven met complexe voorraadvereisten. Met geavanceerde functies zoals voorraadallocatie en productbundeling over verschillende magazijnen biedt Wyomind een hoog niveau van flexibiliteit. Dit systeem is ideaal als je op maat gemaakte oplossingen nodig hebt om unieke voorraaduitdagingen aan te pakken. De voornaamste features op een rijtje:

Hoe kies je nou het juiste warehouse management systeem?

Bij het selecteren van het meest geschikte B2B warehouse management systeem voor jouw bedrijf zijn er verschillende factoren om te overwegen. Denk aan de grootte van je bedrijf, de complexiteit van je voorraadbeheer, natuurlijk je budget en je toekomstige groeiplannen. Uiteindelijk bieden al deze extensies de mogelijkheid om voorraden over verschillende magazijnen te beheren en zal het om de details gaan wanneer je de keuze maakt voor Amasty Multi Warehouse, Magestore Inventory Management of Wyomind Advanced Inventory.

Met de vergelijking van deze inventory management systemen hopen we dat je een weloverwogen keuze kunt maken die jouw bedrijf helpt de volgende stap te zetten als het gaat om voorraadbeheer software. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om je specifieke behoeften en doelen te bespreken. Wij helpen je graag verder!

Jan-Fokko Stuut
Over de auteur

Jan-Fokko Stuut (E-commerce specialist & UX designer)

30 augustus 2023

Jan-Fokko Stuut, sinds 2018 gecertificeerd Scrum Master en Product Owner, daarnaast UX designer met een oog voor positieve en efficiënte gebruikservaring. Met een blik van buiten geeft hij waardevolle inzichten en past hij zijn kennis en ervaring toe op de wereld van e-commerce.