Mockup van de aller eerste versie van onze eigen website
Mockup van de aller eerste versie van onze eigen website
Periode 2007 - 2010: de zolderkamer

Het verhaal begint op de zolderkamer van Akif. Naast zijn studie Bedrijfskundige Informatica onderhield hij webshops voor klanten. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby begon al snel serieuzere vormen aan te nemen.

“Webshops stonden in deze tijd echt nog in de kinderschoenen en ook op technisch gebied viel er nog veel te ontwikkelen. Ik deed in deze periode dan ook heel veel kennis op, met name over Magento webshops. Na verloop van tijd begon ik wel steeds meer na te denken over de toekomst: wat wilde ik nu zelf eigenlijk? Ik begon steeds vaker met de gedachte te spelen om zelf ook een webshop of meerdere webshops op te zetten.”

Een van onze eerste eigen webshops (op basis van Magento 1)
Een van onze eerste eigen webshops (op basis van Magento 1)
Periode 2010 - 2013: eerste eigen kantoor en eigen webshops

In de periode erna betrok Aquive Media haar eerste kantoor. De wens om zelf webshops op te zetten werd werkelijkheid en het eerste personeel werd aangenomen. Naast het runnen van de webshops werd er ook nog steeds gewerkt voor klanten.

“Iedereen die een webshop heeft, of er ooit eentje heeft gehad, weet dat er ontzettend veel komt kijken bij het runnen van een webshop: SEO, SEA, het maken van productfoto’s, advertenties, social media, marketing, klantcontact, levering en ga zo maar door! Om dat hele proces zelf van dichtbij mee te maken, was erg waardevol. Ook de wisselwerking tussen het enerzijds runnen van onze eigen webshops en het anderzijds helpen van klanten was goed: de kennis die we opdeden met onze eigen shops, konden we gelijk in de praktijk brengen voor onze klanten.”

Kantoorpand met eigen magazijn voor de verschillende webshops
Kantoorpand met eigen magazijn voor de verschillende webshops
Periode 2013 - 2018: runnen van Magento webshops
In de jaren erna groeide het bedrijf snel. Er werden meerdere shops geopend en daar kwam steeds meer bij kijken. “De shops groeiden snel en daarmee ook het bedrijf – en alles wat daarbij komt kijken. We runden een groot magazijn en kregen steeds meer personeel. In deze periode werkten we ook nog voor klanten, maar daar bleef door de drukke webshops weinig tijd voor over. Er was geen focus. Aan het einde van deze periode verkochten we onze webshops en besloten we een nieuwe weg in te slaan.”
Onze huidige locatie in het verzamelpand aan de Peizerweg 97
Onze huidige locatie in het verzamelpand aan de Peizerweg 97
Periode 2018 - 2021: focus op Magento als agency
Na de verkoop van de webshops ging Aquive Media zich weer volledig richten op het helpen van klanten met Magento webshops. “In de periode hiervoor kwam de realisatie dat onze passie ligt bij het helpen van klanten, want eigenlijk zijn we een stelletje techneuten die liever lastige technische vraagstukken oplossen dan het runnen van een webshop met alles wat daar bij komt kijken. Toch hadden we het niet anders willen doen. Alle kennis die we toen opdeden, zetten we nog dagelijks in voor onze klanten. We weten namelijk precies hoe het is om in de praktijk een succesvolle webshop te runnen – maar ook precies waar de pijnpunten en uitdagingen liggen.”
Periode 2021 tot heden: een volwassen
Magento agency

Zo groeide Aquive Media door de jaren heen uit tot een volwassen Magento agency met specialistische kennis op het gebied van Magento webshop ontwikkeling en optimalisatie.

“Wij gaan geen uitdaging uit de weg, we kennen Magento van binnen en van buiten en weten daarnaast hoe het is om in de praktijk een webshop te runnen. We helpen nu vooral grotere partijen, bijvoorbeeld met het doorontwikkelen van hun webshop. Door een langere relatie met een klant aan te gaan en een aantal vaste uren per maand met hun shop bezig te zijn, behalen we mooie resultaten. Dit geeft ons voldoening en levert ons tevreden klanten op.”

Digital Magento Agency