Magento 2 laten upgraden

Om ervoor te zorgen dat je webshop snel en veilig blijft functioneren, zijn Magento upgrades essentieel – wij helpen je de juiste upgrades te installeren.

Magento upgrade

Het is essentieel om je Magento webshop up-to-date te houden. Dit zorgt ervoor dat je webshop niet alleen veilig is, maar ook dat alle functionaliteiten goed blijven werken en je maximaal rendement uit je webshop haalt. Op deze pagina bespreken we alle belangrijke zaken rondom een Magento upgrade en leggen we uit hoe Aquive Media je in dit proces, van begin tot eind, kan ondersteunen.

Waarom een Magento upgrade?

Er zijn verschillende redenen waarom je er verstandig aan doet om tijdig een Magento upgrade uit te voeren. Allereerst zorgt een upgrade ervoor dat je webshop veilig blijft: een niet geüpgradede webshop is namelijk veel eenvoudiger te hacken. Dit wil je voor je eigen veiligheid, maar ook die van je klanten, voorkomen. Daarnaast zorgt het regelmatig upgraden van je Magento webshop ervoor dat je gebruik kunt maken van de nieuwste functionaliteiten en modules en dat de snelheid van je webshop hoog blijft en de laadtijd laag. Dit alles zorgt voor een fijne gebruikservaring, wat uiteindelijk natuurlijk je conversie ten goede komt.

Akif Gumussu

Vragen over een Magento 2 upgrade?

Wil je meer weten over welke upgrade we kunnen uitvoeren voor jouw webshop, of het noodzakelijk is en wat de consequenties zijn? Of heb je andere vragen met betrekking tot Magento 2 upgrades, neem dan contact met ons op!

Voordelen Magento upgrade

Hieronder en overzicht van de belangrijkste voordelen van een Magento upgrade.

icon veilig

Veiligheid

Voorkomen dat je webshop doelwit wordt van hackers

icon gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid

Een goed en snel werkende webshop met de nieuwste functies zorgt voor een verbeterde winkelervaring.

Bug fixes

Bestaande bugs zijn vaak verholpen in de nieuwste upgrades.

icon admin panel

Functionaliteiten optimaliseren

Maak gebruik van de nieuwste modules en functionaliteiten of upgrade bestaande extensies voor maximaal resultaat en gebruiksgemak.

icon performance

Performance

De webshop blijft optimaal presteren, bijvoorbeeld op het gebied van snelheid.

Belangrijk om te weten

De ene Magento upgrade is de andere niet. Zo bestaan er verschillende soorten Magento 2 upgrades. Je kunt namelijk binnen een bepaalde versie van Magento 2 een upgrade uitvoeren, bijvoorbeeld van versie 2.3.6 naar 2.3.7. Maar het is ook mogelijk om vanaf versie 2.3.6 gelijk over te stappen naar een andere (nieuwere) versie, bijvoorbeeld 2.4.6. Deze laatste optie heeft meer voeten in aarde dan upgraden binnen dezelfde versie, maar is afhankelijk van de doelstellingen van de webshop soms wel aan te bevelen. Onze specialisten assisteren je graag bij het maken van de juiste keuze.

Draait je webshop nog op een Magento 1 versie, dan is het (ten zeerste) aan te bevelen om een migratie van Magento 1 naar Magento 2 uit te laten voeren. Deze eerste versie wordt namelijk niet meer ondersteund, waardoor ook alle veiligheidsupgrades zijn komen te vervallen. Het betaalverkeer op een Magento 1 webshop is hierdoor mogelijk onveilig en een gemakkelijke prooi voor hackers.

Magento upgrade - werkwijze

Schakel bij het upgraden van Magento altijd een specialist in. Het verkeerd of niet volledig uitvoeren van een Magento upgrade kan ervoor zorgen dat je webshop niet optimaal, of in het ergste geval, helemaal niet meer functioneert. Aquive Media is gespecialiseerd in het uitvoeren van Magento 2 upgrades. Wij denken met je mee, brengen advies op maat uit en zorgen dat het upgrade proces van begin tot eind soepel en veilig verloopt. We doen dit volgens een vaste, overzichtelijke werkwijze in 3 stappen:

icon upgraden

1. Voorbereiding

In de voorbereidingsfase bespreken we je wensen en doelen en adviseren we je welke upgrade voor jou het meest geschikt zijn. Ook treffen we de nodige voorbereidingen om het proces veilig te laten verlopen. Randvoorwaarden bespreken. Op aanvraag bekijken of huidige modules compatible zijn met de gewenste Magento upgrade versie. Kopie maken van de shop naar onze eigen machine. Magento versie upgraden naar gewenste versie.

icon priolijst

2. Testen en oplossen

Het is na het uitvoeren van de Magento upgrade belangrijk om te testen of de webshop optimaal werkt en de update succesvol voltooid is. Eventuele issues lossen we dan gelijk voor je op. Upgrade testen op eigen server. Controleren op upgrade fouten in de front- en backend. Eventuele fouten of issues oplossen.

icon raket

3. Uitrollen naar productie en doorontwikkeling

In de laatste fase gaan we de up-to-date webshop live zetten en kunnen we eventuele vervolgstappen voor de doorontwikkeling van de webshop bespreken en inplannen. Webshop live zetten. Bestellingcyclus doorlopen. Controleren van module syncs. Testen extensies voor livegang. Vervolgstappen inventariseren en uitvoeren.

Kosten upgraden Magento

De kosten voor het uitvoeren van een Magento upgrade verschillen per webshop. Factoren die een rol spelen in de prijsbepaling zijn: de webhosting, de Magento versie van de huidige webshop, de hoeveelheid maatwerk en het aantal modules en extensies die in de shop zijn geïnstalleerd.

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten van een Magento upgrade? Zeker wel, we kunnen tijdens een kennismakingsgesprek, als we meer weten over je webshop en je doelstellingen, voor je berekenen hoeveel tijd we kwijt zijn aan de upgrade.

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Aan de slag met een Magento 2 upgrade?

Wil je gelijk aan de slag met de Magento upgrade of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.