Laatste blogposts

We nemen je mee in de wereld van Magento en B2B Ecommerce. Tips over webshop optimalisatie, koppelingen met externe ERP, PIM en CRM software en het laatste nieuws uit onze branche. Volg ons ook op LinkedIn.

UX voor e-commerce; verhoog zo je conversiepercentage!

Ook weten welke UX principes zorgen voor een beter converterende webshop en hoe je deze toepast in de praktijk?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

29 mei 2024

Magento zoekfuncties: Zo optimaliseer je jouw webshop!

Als jouw klanten niet snel kunnen vinden wat ze zoeken, gaan ze ergens anders shoppen. Voorkom dit en optimaliseer de zoekfunctie van jouw webshop!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

24 april 2024

WooCommerce vs Magento – wat moet ik kiezen? (April 2024)

Veel bedrijven die online een product willen aanbieden komen in het ontwikkelproces voor een bekende tweesprong te staan: kies je voor een WooCommerce webshop of toch liever voor een Magento webshop...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

10 april 2024

E-commerce; webshop cybersecurity

Met je webshop verwerk je transacties, en verzamel je privacy gevoelige informatie van je klanten. Denk aan verzendadressen en betaalgegevens. Dit gegeven alleen maakt webshops natuurlijk uitermate interessant voor hackers...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

13 maart 2024

Product reviews in B2B E-commerce

Naast het lezen van whitepapers, blogs en bekijken van overtuigende productvideo’s, zullen ook inkopers voor B2B veel waarde hechten aan wat anderen zeggen over jouw bedrijf,  product of dienst. Deze zogenaamde ‘social proof’ heeft enorme impact op aankoopbeslissingen...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

20 februari 2024

OCI Koppelingen voor B2B Webshops

We krijgen regelmatig vragen of wij ook OCI koppelingen kunnen realiseren voor B2B-bedrijven, zoals groothandels, om te kunnen voldoen aan het inkoopbeleid van hun klanten. Het antwoord hierop is ja, maar hoe werkt het precies en waarom zou je een OCI koppeling willen integreren met je B2B Magento webshop?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

31 januari 2024

How to: Magento MSI (Multi Source Inventory) instellen

Hoe beheer je nou de voorraden vanuit alle verschillende locaties, bepaal je de onderlinge afhankelijkheden en hou je deze realtime up to date in je Magento webshop?

Jeroen de Reus

Jeroen de Reus

13 december 2023

Multistore Magento 2 - beheer meerdere webshops

Multistore voor Magento 2; Laten we eens kijken wat deze krachtige tool voor het beheren van meerdere online winkels vanuit één enkel beheersysteem te bieden heeft.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

13 november 2023

EZ-base (PIM) koppelen met je Magento 2 webshop

We kijken deze week naar de mogelijkheden en meerwaarde van het creëren van een koppeling tussen je Magento webshop met een PIM-systeem, in dit geval EZ-base.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

01 november 2023

How to: BTW instellen in Magento 2

Wij helpen je graag op weg om zelf je BTW in Magento te configureren. Het is vaak een eenmalig proces waar je na correcte configuratie bijna nooit meer naar om zal hoeven kijken...Lees hier hoe!

Jeroen de Reus

Jeroen de Reus

26 oktober 2023

Google Core Web Vitals - zo optimaliseer je jouw webshop!

Snelheid, prestaties en gebruiksvriendelijkheid zijn van vitaal belang voor het creëren van een positieve gebruikerservaring voor jouw webshop. Dat is waar Google Core Web Vitals om de hoek komt kijken, lees er hier meer over!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

12 oktober 2023

E-commerce voor groothandels: de 10 grootste uitdagingen

Een overzicht van de 10 grootste uitdagingen voor groothandels op het gebied van e-commerce en hoe wij daar bij Aquive Media als Magento agency een oplossing voor kunnen bieden. Dat lees je hier verder...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

06 oktober 2023

Zo optimaliseer je de klantenservice voor jouw B2B webshop

Het bieden van een goede klantenservice zal niet alleen je klanttevredenheid verhogen, maar ook de omzet stimuleren en langdurige klantrelaties bevorderen. In deze blog bekijken we welke tools en strategieën er beschikbaar zijn voor jouw B2B Magento webshop...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

28 september 2023

Magento 2 upgrades, releases en security-patches.

Magento 2 upgrades, lees hier meer over het hoe en waarom! Wanneer kun je welke releases verwachten en waarom het belangrijk is je Magento 2 webshop up-to-date te houden!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

21 september 2023

Google Analytics 4 (GA4) instellen voor jouw Magento webshop

Volg deze stappen om zelf GA4 in te stellen m.b.v. Weltpixel voor jouw Magento webshop. Voordat we met ons stappenplan starten, leggen we nog even kort uit wat GA4 is en hoe de Weltpixel extensie je helpt dit te integreren in Magento 2 en alle informatie te ordenen.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

14 september 2023

Waarom wij Deployer gebruiken voor jouw Magento webshop?

Om je Magento webshop soepel en veilig te laten draaien, adviseren wij bij Aquive Media altijd het gebruik van Deployer. We zullen hieronder in Jip en Janneke taal uitleggen wat Deployer is en waarom wij het gebruiken.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

07 september 2023

Inventory Management Systemen voor B2B Webshops

Als ondernemer met een B2B webshop begrijp je ongetwijfeld het belang van effectief voorraadbeheer. Het juiste inventory management systeem kan je bedrijfsvoering stroomlijnen, kosten verlagen, leveringen versnellen, maar...welke optie kies je dan?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

30 augustus 2023

Hyvä thema voor Magento; de voordelen op een rijtje.

Het Hyvä thema heeft zich in de afgelopen paar jaar bewezen als een krachtig en gebruiksvriendelijk thema voor Magento webshops. Ook benieuwd waarom Hyvä een integraal onderdeel is geworden van onze ‘preferred tech stack’? Lees hieronder verder…

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

18 augustus 2023

Magento vs Shopify; wat moet ik kiezen?

Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen behoeften wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste e-commerce oplossing. Vandaag in de vergelijking: Magento vs Shopify! Welk CRM past het best bij jou?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

09 augustus 2023

ERP-integraties voor Magento, hoe werkt dat?

Een ERP-systeem of Enterprise Resource Planning systeem is kortgezegd een softwareoplossing die bedrijfsprocessen centraliseert en stroomlijnt. Maar hoe kan ik dat integreren met mijn Magento webshop?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

04 augustus 2023

Waar staan wij voor en wat zijn onze kernwaarden?

Ook benieuwd waar wij bij Aquive Media voor staan? Lees hier wat onze kernwaarden zijn en waarom je met ons wilt samenwerken!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

26 juli 2023

Hypernode als hostingprovider voor jouw Magento webshop

In deze blog vertellen we graag waarom wij Hypernode als hostingprovider actief aanbevelen aan onze klanten. Hypernode onderscheidt zich met name in specifieke service voor Magento webshops...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

20 juli 2023

Product Informatie Management (PIM) systeem; zinvol?

Een van de zaken die een grote impact heeft op de gebruikerservaring voor het beheren van je webshop, is het toepassen van  Product Information Management (PIM) software.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

14 juli 2023

Werken met Agile/Scrum? Zo doen wij dat!

Wij geloven in het belang van een effectieve samenwerking met onze klanten bij het bouwen van en aan webshops. Daarbij kiezen we voor het werken met een licht aangepast Agile framework naar het voorbeeld van Scrum.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

07 juli 2023