Laatste blogposts

We nemen je mee in de wereld van Magento en B2B Ecommerce. Tips over webshop optimalisatie, koppelingen met externe ERP, PIM en CRM software en het laatste nieuws uit onze branche. Volg ons ook op LinkedIn.

Multistore Magento 2

Multistore Magento 2 - beheer meerdere webshops

Multistore voor Magento 2; Laten we eens kijken wat deze krachtige tool voor het beheren van meerdere online winkels vanuit één enkel beheersysteem te bieden heeft.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

13 november 2023

EZ-base Magento 2

EZ-base (PIM) koppelen met je Magento 2 webshop

We kijken deze week naar de mogelijkheden en meerwaarde van het creëren van een koppeling tussen je Magento webshop met een PIM-systeem, in dit geval EZ-base.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

01 november 2023

BTW instellen

How to: BTW instellen in Magento 2

Wij helpen je graag op weg om zelf je BTW in Magento te configureren. Het is vaak een eenmalig proces waar je na correcte configuratie bijna nooit meer naar om zal hoeven kijken...Lees hier hoe!

Jeroen de Reus

Jeroen de Reus

26 oktober 2023

Google Core Web Vitals

Google Core Web Vitals - zo optimaliseer je jouw webshop!

Snelheid, prestaties en gebruiksvriendelijkheid zijn van vitaal belang voor het creëren van een positieve gebruikerservaring voor jouw webshop. Dat is waar Google Core Web Vitals om de hoek komt kijken, lees er hier meer over!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

12 oktober 2023

E-commerce voor groothandels

E-commerce voor groothandels: de 10 grootste uitdagingen

Een overzicht van de 10 grootste uitdagingen voor groothandels op het gebied van e-commerce en hoe wij daar bij Aquive Media als Magento agency een oplossing voor kunnen bieden. Dat lees je hier verder...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

06 oktober 2023

Klantenservice B2B Magento

Zo optimaliseer je de klantenservice voor jouw B2B webshop

Het bieden van een goede klantenservice zal niet alleen je klanttevredenheid verhogen, maar ook de omzet stimuleren en langdurige klantrelaties bevorderen. In deze blog bekijken we welke tools en strategieën er beschikbaar zijn voor jouw B2B Magento webshop...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

28 september 2023

Magento 2 upgrades

Magento 2 upgrades, releases en security-patches.

Magento 2 upgrades, lees hier meer over het hoe en waarom! Wanneer kun je welke releases verwachten en waarom het belangrijk is je Magento 2 webshop up-to-date te houden!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

21 september 2023

GA4 met Weltpixel

Google Analytics 4 (GA4) instellen voor jouw Magento webshop

Volg deze stappen om zelf GA4 in te stellen m.b.v. Weltpixel voor jouw Magento webshop. Voordat we met ons stappenplan starten, leggen we nog even kort uit wat GA4 is en hoe de Weltpixel extensie je helpt dit te integreren in Magento 2 en alle informatie te ordenen.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

14 september 2023

Deployer voor Magento

Waarom wij Deployer gebruiken voor jouw Magento webshop?

Om je Magento webshop soepel en veilig te laten draaien, adviseren wij bij Aquive Media altijd het gebruik van Deployer. We zullen hieronder in Jip en Janneke taal uitleggen wat Deployer is en waarom wij het gebruiken.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

07 september 2023

Inventory management software

Inventory Management Systemen voor B2B Webshops

Als ondernemer met een B2B webshop begrijp je ongetwijfeld het belang van effectief voorraadbeheer. Het juiste inventory management systeem kan je bedrijfsvoering stroomlijnen, kosten verlagen, leveringen versnellen, maar...welke optie kies je dan?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

30 augustus 2023

Hyvä thema

Hyvä thema voor Magento; de voordelen op een rijtje.

Het Hyvä thema heeft zich in de afgelopen paar jaar bewezen als een krachtig en gebruiksvriendelijk thema voor Magento webshops. Ook benieuwd waarom Hyvä een integraal onderdeel is geworden van onze ‘preferred tech stack’? Lees hieronder verder…

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

18 augustus 2023

Magento vs Shopify

Magento vs Shopify; wat moet ik kiezen?

Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen behoeften wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste e-commerce oplossing. Vandaag in de vergelijking: Magento vs Shopify! Welk CRM past het best bij jou?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

09 augustus 2023

ERP-integraties

ERP-integraties voor Magento, hoe werkt dat?

Een ERP-systeem of Enterprise Resource Planning systeem is kortgezegd een softwareoplossing die bedrijfsprocessen centraliseert en stroomlijnt. Maar hoe kan ik dat integreren met mijn Magento webshop?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

04 augustus 2023

Onze kernwaarden

Waar staan wij voor en wat zijn onze kernwaarden?

Ook benieuwd waar wij bij Aquive Media voor staan? Lees hier wat onze kernwaarden zijn en waarom je met ons wilt samenwerken!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

26 juli 2023

Hypernode hosting

Hypernode als hostingprovider voor jouw Magento webshop

In deze blog vertellen we graag waarom wij Hypernode als hostingprovider actief aanbevelen aan onze klanten. Hypernode onderscheidt zich met name in specifieke service voor Magento webshops...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

20 juli 2023

Wat is PIM?

Product Informatie Management (PIM) systeem; zinvol?

Een van de zaken die een grote impact heeft op de gebruikerservaring voor het beheren van je webshop, is het toepassen van  Product Information Management (PIM) software.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

14 juli 2023

Agile/Scrum?

Werken met Agile/Scrum? Zo doen wij dat!

Wij geloven in het belang van een effectieve samenwerking met onze klanten bij het bouwen van en aan webshops. Daarbij kiezen we voor het werken met een licht aangepast Agile framework naar het voorbeeld van Scrum.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

07 juli 2023

AI in e-commerce

Artificial Intelligence (AI) en de invloed op e-commerce

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft eindeloze mogelijkheden geopend voor verschillende industrieën, en e-commerce is geen uitzondering.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

30 juni 2023

Headless e-commerce

Headless e-commerce, moet je hier wel aan beginnen?

Headless e-commerce. Wat wordt hier precies mee bedoeld en wat zijn eventueel de voordelen? En ook waarom het voor de meeste van onze klanten NIET geschikt is. Lees er hier meer over!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

22 juni 2023

D2C; wat is het en is het iets voor jou?

D2C; wat is het en is het iets voor jou?

Een term die binnen B2B e-commerce de afgelopen jaren steeds vaker voorbij komt, met name tijdens en na het corona tijdperk: is D2C...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

08 juni 2023

B2B ecommerce trends 2023

Alle B2B Ecommerce trends 2023 op een rij!

Er wordt veel geschreven over digitalisering van het B2B segment. Onder deze digitalisering wordt onder andere het toenemende belang van e-commerce...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

01 juni 2023

Domeinnaam

Domeinnaam kiezen – zo maak je de juiste keuze

Wanneer je een website of een webshop op wilt zetten, sta je gelijk al voor een belangrijke keuze: het kiezen van een domeinnaam...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

14 maart 2023

Webshop SEO

Webshop SEO - 8 tips voor een SEO-vriendelijke webwinkel

Wanneer je een webshop hebt, weet je waarschijnlijk het belang van goede SEO. Je wilt namelijk dat gebruikers die op Google zoeken naar jouw dienst of product jouw weten te vinden...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

18 maart 2021

Woocommerce

WooCommerce vs Magento – wat moet ik kiezen?

Veel bedrijven die online een product willen aanbieden komen in het ontwikkelproces voor een bekende tweesprong te staan: kies je voor een WooCommerce webshop of toch liever voor een Magento webshop...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

22 januari 2021