Maak kennis met Aquive Media en onze unieke werkwijze

“Je hoeft niet alles te snappen wat we doen, maar wél waarom we het doen.” We nemen je graag stap voor stap mee in onze werkwijze.

Onze werkwijze

Een webshop is nooit af: iedereen met een webshop weet dat. Het onderhouden en blijven optimaliseren van een webshop is een doorlopend proces. Om hierop in te spelen hebben we een werkwijze ontwikkeld die enerzijds gestructureerd is, maar anderzijds flexibel genoeg om snel zaken op te pakken en wijzigingen door te voeren. Daarnaast vinden we het belangrijk om jou als klant mee te nemen in ons proces – je hoeft echt niet alles te snappen wat we doen, maar wél waarom we het doen.  

Klantpresentatie Aquive Media overzicht

Kennismaking

Voordat we je meenemen in ons development proces maken we altijd eerst uitgebreid kennis. In een kennismakingssessie willen we graag meer over jouw business weten, maar ook wat je wensen en doelstellingen voor de toekomst zijn. Aan de hand daarvan stippelen we samen een pad uit en kijken we wat ervoor nodig is om de juiste stappen vooruit te maken.

Development proces

Of we nu een webshop van a tot z opbouwen of optimalisaties doorvoeren aan een bestaande webshop, we werken in de basis altijd volgens dezelfde werkwijze. Dit geeft ons structuur in het ontwikkelproces en jij weet als klant precies waar je aan toe bent. Hieronder lopen we de verschillende fases van ons development proces stap voor stap met je door.

icon priolijst

Requirements vaststellen

Aan de hand van de vastgestelde wensen en doelstellingen stellen we de requirements vast. Dit betekent dat we tot op detailniveau samen bepalen welke taken we op gaan pakken. Hier maken we vervolgens een overzicht van.

icon geen downtime

Schattingen maken

Aan de hand van het overzicht van de requirements maken we een gedetailleerde schatting van de uren: per onderdeel geven we aan hoeveel tijd we hieraan kwijt zijn.

icon accorderen

Accorderen

Alleen wanneer jij akkoord geeft op de werkzaamheden en bijbehorende uren, gaan we aan de slag!

icon planning

Plannen

Alle uit te voeren taken zetten we in een planning. Afhankelijk van de taken en wensen plannen we de werkzaamheden in over een bepaalde periode: dit kan variëren van enkele weken tot doorlopende optimalisatie voor onbepaalde tijd.

icon upgraden

Uitvoeren

We werken altijd in sprints. Dit betekent dat we één of meerdere punten oppakken en deze vervolgens verwerken in de webshop. Door de ontwikkeling van een webshop stap voor stap aan te pakken behouden we samen het overzicht en werken we gestructureerd toe naar een einddoel.

icon review

Reviewen

Na het voltooien van een taak volgt er altijd een reviewronde. Dit geeft jou de mogelijkheid om feedback te geven, waarna we de puntjes op de 'i' kunnen zetten.

icon raket

Live zetten

Wanneer de feedback verwerkt is, kunnen we live gaan. Wanneer de wijzigingen live staan, doen we altijd nog een laatste check om zeker te weten dat alles naar behoren werkt. Wanneer we werken aan meerdere requirements begint er hierna een nieuwe sprint, waarin we een volgend onderdeel oppakken.

Voordelen

Zoals je ziet werken we volgens een vaste structuur en een bewezen methodiek. Bekijk hieronder welke 4 voordelen dit jou als klant oplevert!

Overzicht

Jij weet als klant precies wat we doen en wanneer we dat doen. Door de vaste structuur van ons development proces werken we op een overzichtelijke manier toe naar jouw doelstellingen.

Sprint overzicht

Flexibiliteit

Bij Aquive Media zijn de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. Onze werkwijze geeft houvast, maar blijft flexibel. Zo kunnen we bijvoorbeeld snel inspelen op onverwachte zaken die gedurende het development proces naar voren komen.

Tandwiel sprint illustratie

Betrokkenheid

Binnen onze werkwijze is er veel ruimte voor feedback: dit vinden wij belangrijk. Jij hebt voor ogen hoe jouw webshop eruit moet zien en wij kunnen dat technisch vertalen naar een ontwerp of functie op maat. Door nauw met elkaar samen te werken, komen we tot een zeer compleet eindproduct.

Iteratief sprint illustratie

Heldere prijsafspraken 

Doordat we van tevoren heldere afspraken maken over de uren die we rekenen per requirement, weten we beide precies waar we aan toe zijn. Wanneer er sprake is van doorlopende optimalisatie van een webshop spreken we vaak een vast aantal uren per maand af (in pakketvorm) en bepalen we iedere maand welke taken er opgepakt worden.

Sprint illustratie
Akif aan de telefoon

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Van het doorlopend optimaliseren van jouw Magento webshop, het maken van koppelingen met jouw ERP-, CRM- of PIM-systemen tot het verhuizen van je Magento hosting, het toevoegen van betaalmethodes of het compleet ontwikkelen van een nieuwe e-commerce architectuur, Aquive Media helpt je graag! We werken op basis van vaste pakketten, waarbij je een vast aantal uren per maand kunt afnemen voor doorlopende ontwikkeling. Of in geval van een eenmalig project kunnen we een vaste prijsafspraak maken voor het uitvoeren van deze werkzaamheden. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent!

Bekijk ook onze blogs om ons beter te leren kennen!

Waar staan wij voor en wat zijn onze kernwaarden?

Ook benieuwd waar wij bij Aquive Media voor staan? Lees hier wat onze kernwaarden zijn en waarom je met ons wilt samenwerken!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

26 juli 2023

Magento 2 upgrades, releases en security-patches.

Magento 2 upgrades, lees hier meer over het hoe en waarom! Wanneer kun je welke releases verwachten en waarom het belangrijk is je Magento 2 webshop up-to-date te houden!

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

21 september 2023

Werken met Agile/Scrum? Zo doen wij dat!

Wij geloven in het belang van een effectieve samenwerking met onze klanten bij het bouwen van en aan webshops. Daarbij kiezen we voor het werken met een licht aangepast Agile framework naar het voorbeeld van Scrum.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

07 juli 2023