Magento 2 webshop laten maken?

Wil je een Magento webshop laten maken? We zetten de voordelen van Magento op een rijtje en we bespreken welke maatwerkoplossing bij jouw bedrijf past.

Heb je een product of dienst dat je online wilt verkopen?

Dan is één van de eerste stappen het laten maken van een goede webshop. Bij het laten maken van een webshop heb je de keuze uit verschillende platformen. Dit is een belangrijke keuze, omdat het voor een groot deel het toekomstige succes van je webshop bepaalt. Eén van de mogelijkheden is Magento: de wereldwijde marktleider op het gebied van e-commerce – en terecht wat ons betreft! De mogelijkheden op het gebied van design, functionaliteiten en betaalmodules zijn namelijk eindeloos binnen Magento. Daarnaast is het een zeer veilig en stabiel platform.

Wil je een Magento webshop laten maken?

Schakel dan altijd de hulp in van een specialist. Het ontwerpen en goed inrichten van een Magento webshop vereist namelijk specialistische kennis. Wij weten gelukkig álles van Magento en helpen je graag met raad en daad. Hieronder bespreken we wat Magento is, wat de voordelen zijn en hoe wij van Aquive Media te werk gaan bij het bouwen van een Magento webshop.

Wat is Magento?

Magento is een ‘open source’ CMS (Content Management System). Een CMS kun je het beste zien als de ‘achterkant’ van je webshop. Hierin kun je pagina’s, producten en functionaliteiten toevoegen en beheren. Magento is een open source platform wat betekent dat de broncode vrij is, waardoor je de mogelijkheid hebt binnen Magento om het design compleet af te stemmen op jouw wensen en om op maat gemaakte functionaliteiten toe te voegen.

Vragen over Magento?

Meer vragen over de mogelijkheden van Magento of wil je een Magento webshop laten maken? Lees hieronder verder of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Magento webshop laten maken: 8 voordelen

Hieronder bespreken we 8 van de voornaamste redenen om voor een Magento webshop te kiezen.

1

Open source

Het heeft een aantal grote voordelen dat Magento een open source systeem is. Allereerst is het gratis (niet onbelangrijk) en daarnaast zijn er veel templates, extensies en plug-ins beschikbaar. Hiermee heb je de volledige controle over het ontwerp en de functionaliteiten van je webshop.

2

Kies je eigen design

Magento geeft je veel vrijheid op het gebied van design. Zo kunnen wij jouw identiteit als bedrijf vertalen naar een design dat qua ‘look en feel’ perfect aansluit bij jouw dienst of product. Loop ook eens door onze cases heen om te zien hoe zo’n op maat gemaakte webshop er in de praktijk uitziet.

3

Effectieve features

Magento is een CMS dat speciaal ontwikkeld is voor webshops. Er zijn daarom veel handige en effectieve functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan: zoekfuncties, favorieten, wenslijsten en meer.

4

Optimale SEO

Goed vindbaar zijn in de zoekmachines is voor webshops cruciaal. Webshops die gebouwd worden in Magento kunnen met de juiste expertise compleet geoptimaliseerd worden voor SEO. Aan welke SEO-eisen een Magento webshop moet voldoen om succesvol te zijn, lees je op de pagina Magento SEO.

5

Responsive design

Een fijne shopervaring mogelijk maken op alle denkbare devices, van smartphones en tablets tot desktop, is tegenwoordig een harde eis voor webshops. Magento webshops zijn, met de juiste kennis, responsive te maken voor ieder systeem en apparaat.

6

Geen limiet aan producten

Magento stelt geen limiet aan het aantal producten op de webshop en is daarmee een zeer geschikt voor grote en complexe webshops.

7

Meerdere shops vanuit één systeem

Met het Magento CRM kun je verschillende webshops beheren vanuit één systeem. Ideaal als je meerdere webshops runt of van plan bent om naast je huidige webshop nog een webshop te lanceren.

8

Veel (en veilige) betaalmethodes

Om ervoor te zorgen dat je gebruikers je product of dienst ook daadwerkelijk kopen, is een veilig en gebruiksvriendelijk betaalsysteem onmisbaar. Binnen Magento kun je verschillende betaalmethodes toevoegen en verloopt betaalverkeer snel, efficiënt én veilig.

Wist je dat?

Wij van Aquive Media zelf meerdere webshops hebben gehad. Inmiddels richten we ons voor 100% op het maken en optimaliseren van Magento webshops voor onze klanten, maar de kennis die we hebben opgedaan in deze periode nemen we mee in het ontwikkelproces. Door onze jarenlange praktijkervaring weten we precies waar de kansen, maar ook de pijnpunten van een webshop liggen. Hierdoor kunnen we jouw wensen en doelstellingen goed vertalen in een Magento webshop-oplossing op maat.

Magento webshop laten maken - werkwijze

Wil je een Magento 2 webshop laten maken? Schakel dan altijd de hulp van een specialist in. Wij bouwen een webshop van a tot z op, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op de verkoop en afhandeling van je product of dienst. Hieronder lichten we in 3 stappen toe hoe onze werkwijze eruit ziet. Meer weten over onze werkwijze? Bekijk het op onze werkwijze pagina.

1. Kennismaking

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan met de ontwikkeling van je webshop maken we eerst kennis met elkaar. We horen graag wat je wensen, dromen, doelstellingen en verwachtingen zijn voor je webshop. Door in gesprek te gaan, vormen we ons ook een goed beeld van de identiteit en de visie van je organisatie – zeer bruikbare informatie voor het verdere ontwikkelproces.

2. Development proces

In deze fase beginnen we met het maken van de webshop. We stellen samen vast hoe het design eruit komt te zien en welke functies aan de webshop toegevoegd moeten worden. Als we dat helder in kaart hebben, beginnen we met bouwen. Dit doen we in verschillende fases (sprints) met tussendoor veel momenten om feedback uit te wisselen. Stap voor stap werken we zo toe naar een webshop die helemaal op maat gemaakt is voor jouw business.

3. Doorontwikkelen

De webshop staat live! Het goed runnen van een webshop is een doorlopend proces. Zo moeten er updates uitgevoerd worden en wil je na verloop van tijd misschien wel (grote) veranderingen doorvoeren. Samen maken we hier een plan voor.

Kosten Magento website laten maken

Omdat we een maatwerk product leveren, bestaat er geen vaste prijs voor ons product. Wel kunnen we nadat we bepaald hebben waar je webshop aan moet voldoen en welke functies toegevoegd gaan worden, een goede inschatting van de kosten maken. Zo weet je al in een vroeg stadium wat de kosten van je investering gaan zijn en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Gerelateerde blogs

Magento webshop laten maken – do's en don’ts

Akif Gumussu

21 december 2020

WooCommerce vs Magento – wat moet ik kiezen?

Akif Gumussu

22 januari 2021

Domeinnaam kiezen – zo maak je de juiste keuze

Akif Gumussu

14 maart 2023

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

050 737 01 52

info@aquive.nl

Magento 2 webshop laten maken?

Wil je een Magento webshop laten maken of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.