Akif Gumussu

18 maart 2017

Door Akif Gumussu

Eigenaar Aquive Media & Full stack developer

Klant adressen valideren en aanvullen in Magento

Let op:  dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in 2017.

Web technologie evolueert erg snel. De inhoud van dit artikel kan daarom sindsdien niet meer actueel, irrelevant, verouderd of zelfs foutief zijn.

We laten dit artikel online staan als archief. Daarnaast hechten we waarde aan transparantie en de evolutie van kennis en technologie. We raden je aan om altijd recentere bronnen te raadplegen of om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor de laatste updates en adviezen.

Wat lees je hier?

In deze blog lees je verschillende gevolgen voor onjuiste adres gegevens. Daarnaast waarom je het moet implementeren in je eigen webshop. Veel lees plezier!

Problemen met adresgegevens

Als u beschikt over een webwinkel dan heeft u het volgende wel eens meegemaakt. De klant doet een bestelling. Jullie pakken het in en verzenden het pakket. Helaas, adresgegevens onjuist. Dit is voor zowel de klant als voor het bedrijf vervelend. Of er nu een typfout in het adres zit of dat het adres helemaal niet bestaat, het is zowel voor de klant als het bedrijf van belang dat dit amper voorkomt. Gelukkig bestaat er nu adresverificatie wat zorgt voor een daling van onjuiste adresgegevens.

“Gelukkig bestaat er nu adresverificatie wat zorgt voor een daling van onjuiste adresgegevens.”

Effect van onjuiste adresgegevens

Op het moment dat de klant foute informatie invult bij de afreken pagina worden beide partijen gedupeerd. Het vraagt in sommige gevallen veel tijd om de fout te herstellen en de klantrelatie loopt schade op. Alsof dat nog niet genoeg is kost het geld om de retournering uit te voeren.

De oplossing: adresverificatie

Je hebt het waarschijnlijk zelf wel eens gezien bij de betalingspagina van een bedrijf. Op het moment dat je adres gegevens invoert krijg je een automatische aanvulling. Dit gaat door middel van een API*. Deze API is geïmplementeerd in de backend van uw webwinkel die verbinding maakt met meerdere databases van de provider van de API. Er zijn verschillende providers beschikbaar. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zullen wij een passende oplossing vinden.

* API staat kort voor Application Programming Interface. Dit is heel simpel gezegd een ingang tot het systeem voor andere systemen.

Pluspunten adresverificatie

Hieronder staat een lijstje met de voordelen van het gebruik van adresverificatie:

PCA Predict

Dit is één van de adresverificatie providers. Om een beeld te geven hoe het ongeveer in zijn werk gaat gebruiken we deze als voorbeeld.

De mensen van PCA Predict hebben software ontwikkeld dat u en de klant helpt om de adresgegevens correct te krijgen. Wanneer de klant zijn/haar gegevens moet invullen voor het afrekenen zal deze software adresgegevens aanvullen.

De klant heeft dus de optie te kiezen uit een gigantische database met adressen over de hele wereld. Op deze manier voorkomt u typefouten en zal het percentage pakketten dat foutieve adresgegevens bevat afnemen.

Hieronder zie je hoe het systeem van adresverificatie te werk gaat.

Aquive media - adres verificatie uitcheck

Adres verificatie en Magento

Vrijwel alle aanbieders van adresverificatie hebben de mogelijkheid om te communiceren met Magento. Dit is zowel automatisch via Magento Connect als handmatig mogelijk. Deze ondersteuning zorgt voor een snelle implementatie van een adrescheck in uw webwinkel.

Op zoek naar adres verificatie specialisten voor Magento?

Wij van Aquive Media hebben ervaring met adres verificatie en zijn er dan ook van overtuigt dat dit u gaat helpen met het reduceren van retouren. Help uw bedrijf zo snel mogelijk aan een adresverificatie API die bij u past. Bel ons via 050 – 737 01 52. We staan je graag te woord.

Akif Gumussu
Over de auteur

Akif Gumussu (Eigenaar Aquive Media & Full stack developer)

18 maart 2017

Met meer dan 15 jaar ervaring in de e-commerce sector is Akif een ervaren E-commerce expert. Begonnen in 2007 tijdens zijn studie en sindsdien heeft zijn vaardigheden verfijnd en uitgebreid.

Hij heeft de uitdagingen van het runnen van een webshop persoonlijk ervaren. Deze hands-on ervaring geeft hem een uniek inzicht in de praktische pijnpunten van e-commerce ondernemers.