Akif Gumussu

06 september 2018

Door Akif Gumussu

Eigenaar Aquive Media & Full stack developer

Onze 7 must have Magento modules

Let op:  dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in 2018.

Web technologie evolueert erg snel. De inhoud van dit artikel kan daarom sindsdien niet meer actueel, irrelevant, verouderd of zelfs foutief zijn.

We laten dit artikel online staan als archief. Daarnaast hechten we waarde aan transparantie en de evolutie van kennis en technologie. We raden je aan om altijd recentere bronnen te raadplegen of om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor de laatste updates en adviezen.

Wat lees je hier?

In deze blog lees je verschillende modules die wij als must-have beschouwen voor Magento 1 & 2. Daarnaast welke je het beste kunt toepassen voor je eigen shop. Veel lees plezier!

One step checkout van Amasty voor Magento 1 en Magento 2

Wat is een “one step checkout” module?
Door middel van deze module worden de 6 stappen van de Magento checkout gereduceerd tot één stap, zo heeft de klant een goed overzicht wat hij/zij moet invullen, en worden velden automatisch voor de klant ingevuld. Ook is het makkelijker om de checkout naar jouw wensen te designen, zo kan je het lettertype, de kleuren en het aantal velden wat de klant moet invullen aanpassen.

Waarom kiezen wij Amasty one step checkout?
Er zijn meerdere one step checkout modules beschikbaar voor Magento. Als onze klanten er niet uitkomen, kiezen wij voor de one step checkout van Amasty. De module van Amasty heeft veel verschillende features, waardoor deze module zich onderscheid van alle andere modules, namelijk:

Dit is een voorbeeld hoe de checkout eruit komt te zien:

Magento must have modules

Fooman PDF customizer voor Magento 1 en 2

Fooman PDF customizer is een module waarmee je de transactionele PDF’s naar jouw huisstijl ontwerpt. Het standaard design van Magento PDF’s zijn erg outdated en passen soms niet bij het moderne design van jouw webshop. Daarom is het verstandig om deze module te installeren.

Waarom kiezen wij deze pdf customizer module?

Standaard heeft fooman PDF customizer 2 designs waar je van kiest, deze zijn modern en gebruiksvriendelijk, en als je programmeer ervaring hebt breid deze PDF’s dan uit tot iets geweldigs!

Hieronder een paar features die deze module heeft:

Magento must have modules - PDF customiser Aquive Media

Improved Layered Navigation Voor Magento 1 en Magento 2

Improved layered navigation van Amasty zorgt er voor dat de klanten op jouw webshop makkelijk het product vinden wat ze zoeken, door gemakkelijke filters toe te voegen aan de categorie pagina. Nu heeft Magento zelf ook filters, maar die zijn niet zo aanpasbaar als bij deze module. Zo kan je bijvoorbeeld een prijs slider toevoegen, voor klanten die een product zoeken in een bepaalde prijs categorie, of laat de klant shoppen op basis van een merk.

Waarom kiezen wij voor layered navigation van Amasty?
Om zo veel mogelijk omzet te genereren is een goed filter op de categorie pagina erg handig, met deze module van Amasty kies je alle filters zelf en pas je deze aan naar jouw wensen en conversie tactieken. Daarnaast is de module mobiel vriendelijk (responsive) en erg snel!

Magento must have modules filter

Sphinx search pro van Mirasfit voor Magento 1 en 2

De standaard Magento zoek module is niet de beste oplossing voor je Magento webshop. Klanten vinden de producten die zij invullen niet met een simpele zoekterm, dit is algemeen bekend. Daarom is het erg verstandig om een andere zoekmodule te installeren waardoor de zoekresultaten van de klant de juiste producten weergeven.

Waarom kiezen wij voor Sphinx search van Mirasfit?
Deze module wordt ook door onze partner Byte aangeraden. Byte biedt standaard in hun hosting pakketten de Sphinx search engine, deze engine is nodig om de module te installeren.

Met deze module worden de zoekresultaten significant verbeterd, bijvoorbeeld als de klant zoekt op “Nikon camera” geeft de standaard Magento zoek module alles waar Nikon in staat, dus ook bijvoorbeeld lenzen, met de module van Mirasfit worden alleen de resultaten weergegeven waar een Nikon camera in voorkomt. Ook heeft deze module veel velden die aangepast kunnen worden. Je kan bijvoorbeeld zelf productattributen omhoog halen, de klant laten zoeken op tags die je zelf toevoegt en de klant laten zoeken op categorie namen.

Magento must have modules zoek

Extended product grid van Amasty Magento 1 en 2

De extended product grid extensie zorgt ervoor dat je binnen een paar klikken alle productinformatie aanpast. Zo pas je alle kenmerken en productgegevens aan binnen de product grid in de backend, om zo de efficiëntie van jou catalogus beheerproces te verhogen.

Enkele voordelen:

Waarom kiezen wij voor de Extended product Grid?
Met deze module kan je snel en eenvoudig alle attributen zien van al je producten, wij kiezen voor deze module omdat hij erg snel de producten laat zien en erg overzichtelijk is.

Magento must have modules extended product grid

WYOMIND – Simple Google Shopping Magento 1 en 2

De Simple Google Shopping is een interface voor productbeheer en is bedacht om verkopers te helpen bij het indienen van artikelen bij Google Shopping. Met behulp van deze extensie kun je de Magento catalogus veel efficiënter en gemakkelijker indienen bij Google shopping. Het genereert automatisch productfeeds in de backend die je gemakkelijk kan aanpassen naar je eigen wensen en plaatsen in Google shopping.

Een aantal functies:

Waarom kiezen wij voor de Simple Google Shopping?
Met deze module kan je de datafeed die naar google verstuurd wordt aanpassen. Dit is in de praktijk makkelijk met behulp van deze module, omdat de interface overzichtelijk en netjes is.

Daarnaast kan je een tijdschema instellen wanneer de module een feed maakt en deze naar Google stuurt.

Magento must have modules google shopping 1

Lesti – Full page cache Magento 1

Deze module zorgt voor een aanzienlijke snelheidswinst op het frontend van je webshop. Hoe het precies werkt wordt op deze pagina uitgelegd.

Een snellere pagina heeft vele voordelen:

Waarom kiezen wij voor de Full page cache?
Door Full page cache wordt je webshop aanzienlijk sneller. Met deze module kan je de full page cache makkelijk aan en uit zetten door de makkelijke user interface in de backend.

Hulp nodig bij het implementeren of configureren van must have Magento modules?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen wat betreft must have Magento modules? Neem contact met ons op zodat we je vrijblijvend kunnen adviseren.

Akif Gumussu
Over de auteur

Akif Gumussu (Eigenaar Aquive Media & Full stack developer)

06 september 2018

Met meer dan 15 jaar ervaring in de e-commerce sector is Akif een ervaren E-commerce expert. Begonnen in 2007 tijdens zijn studie en sindsdien heeft zijn vaardigheden verfijnd en uitgebreid.

Hij heeft de uitdagingen van het runnen van een webshop persoonlijk ervaren. Deze hands-on ervaring geeft hem een uniek inzicht in de praktische pijnpunten van e-commerce ondernemers.