06 april 2011

Door Akif Gumussu

Slim conversie splittesten met Google Adwords

Onlangs moest ik voor een project de conversie percentage testen voor twee verschillende landingspagina’s. Nu zijn er allemaal verschillende tools voor zoals bijvoorbeeld Google website optimister. Om deze tool te moeten gebruiken moet je wel het een en ander doen zoals een code plakken in je succespagina. Nu heb ik een slimme makkelijkere manier om op je landingspagina’s een A/B-test uit te voeren. De enige voorwaarde is dat je al aan conversietracking doet in Adwords. Sowieso zou ik het aanraden om dit te doen als  dat nog niet doet.

Hoe werkt het?

Adwords zorgt er nu voor dat in deze advertentiegroep ongeveer de helft van alle bezoekers naar iedere landingspagina wordt gestuurd. Nu is het een kwestie van de conversiepercentage’s van de verschillende advertenties in de gaten te houden. Ik beoordeel zelf de conversie pas  na een significant aantal bezoekers of conversies. Hoeveel dit is hangt af van veel factoren. In mijn geval was dit na een aantal dagen na 25 conversies.

Ook kan ik direct de uitkomst van mijn test verklappen. Des te simpeler de landingspagina was. Des te beter werd de conversie. Simpler in mijn geval was minder informatie text en minder menu knoppen.