Magento 2 webshop

TanQyou ecommerce site

Een maatwerk Magento 2 webshop - voor hét mobiliteits platform van Nederland! TanQyou maakt als jong, innovatief en bewegend bedrijf alles omtrent het autorijden weer leuk. Daar kon de webshop niet in achterblijven!

De vraag

TanQyou vroeg ons een Magento 2 webshop te ontwikkelen die naadloos aansluit bij de merkbeleving van de website in combinatie met een clean, overzichtelijk en klantvriendelijke user interface.

Requirements:

  • Maatwerk design op basis van Luma thema
  • Import productcatalogus (20.000+ producten)
  • Ongecompliceerd afrekenproces
  • Goede user experience
Magento webshop icoon

Magento 2 webshop

Code icoon

Maatwerk Luma thema

Sliders icoon

Geoptimaliseerde User Experience

Winkelwagen icoon

Gebruiksvriendelijke checkout

Tanqyou website scroll filmpje

Het resultaat

Met het projectplan op zak zijn we voor TanQyou aan de slag gegaan. Waarbij we in eigen huis het ontwerp voor het Magento Luma thema hebben ontwikkeld. Daarbij veelvuldig ruggespraak gehouden met TanQyou om ervoor te zorgen dat de shop qua merkbeleving goed aansloot bij de corporate branding. Daarnaast lag de focus voor dit project op het ontwikkelen van de maatwerk modules voor het importeren van de productencatalogus.

Akif Gumussu

Ook een maatwerk module nodig voor jouw webshop?

Wij helpen je graag met maatwerk oplossingen voor jouw Magento 2 webshop. Heb je een uitdaging en zoek je nog een technisch en strategisch partner om je hierbij te helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Custom import module

Voor het project van TanQyou zijn de producten vanuit een externe locatie geëxporteerd en direct in de Magento 2 omgeving geïmporteerd. De Magento 2 omgeving functioneerde dus als API voor de import.
Om dit te realiseren hebben wij het wiel niet opnieuw hoeven uitvinden. De partner van TanQyou heeft ons voorzien van de modules die hiervoor reeds waren opgebouwd voor de Magento Enterprise versie. Aan ons de taak om conform de klantwens, deze module om te bouwen voor de Magento Open Source versie.


Magento maatwerk koppeling


Magento product catalogus

20.000 producten importeren

Nadat de modules op maat zijn gemaakt, hebben wij de structuur opgezet om de import te kunnen testen en het geheel te overzien. Hierbij was de vlotte communicatie met onze externe partners essentieel. Na enkele iteraties van testen en aanpassen heeft dit geleid tot een export van 20.000+ producten vanuit de TanQyou partner en een succesvolle import van hetzelfde aantal producten. De TanQyou partner behield hierbij in tegenstelling tot een conventionele import de mogelijkheid om producten te updaten. Een groot voordeel voor het kunnen beheren van voorraden.

Menustructuur en filtermogelijkheden

Tot slot hebben gezorgd voor een overzichtelijke menustructuur en logische ordening van de verschillende productcategorieën in overleg met de opdrachtgever. Daarbij hebben we de filters per productgroep gespecificeerd, wat zorgt voor intuïtieve filtermogelijkheden.

Magento 2 webshop - product filters

Dit alles binnen een strakke tijdsplanning waarbij we de shop zoals afgesproken voor de jaarwisseling van 2020 hebben opgeleverd! Dit met dank aan onze iteratieve en transparante werkwijze.

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Een nieuwe Magento shop, migratie op upgrade?

Wij helpen je graag bij al je technische Magento behoeften! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!