E-Commerce klantenservice verbeteren via live chat

E-Commerce klantenservice verbeteren via live chat

Klanten service is erg belangrijk. Vooral bij e-commerce websites is het verstandig om daar genoeg aandacht aan te besteden. De meeste webwinkels zullen de mogelijkheid bieden om te e-mailen en/of te bellen. Maar tegenwoordig zie je steeds meer sites ook een live chat aanbieden. Dit is een extra kanaal om klanten nog beter te bedienen. Klanten waarderen het namelijk om direct contact te hebben met een persoon. Heen en weer e-mailen is vaak te veel moeite voor meerdere kleine vragen. Aan de reacties die binnenkomen via de live chats is ook te merken dat de drempel om te bellen best hoog blijkt voor veel klanten.

Nu zullen er veel verschillende mogelijkheden zijn om een live chat te integreren in een website. Na een korte zoektocht kwam ik al snel op de site van Zopim. Voor mij was installatie- en gebruiksgemak de belangrijkste onderdelen om een service te beoordelen. Zopim is wat dat betreft erg goed. Daarnaast is het gratis, tenzij je wilt uitbreiden naar meer dan twee chats tegelijk of naar meer dan twee chat agents.

Installatie is erg makkelijk. Het enige wat er moet gebeuren is een stukje code plakken net voor de sluitende body tag. En dat is alles. Er komt dan rechts onderin de site een popup waarop bezoekers kunnen klikken. Je kan dan direct aan de slag door in te loggen in je dashboard. Eenmaal ingelogd kan je vanuit hier alles regelen. Je hebt veel verschillende handige functies zoals een historie, tekst macro’s en analytics.

Zopim Dashboard

3 gedachten over “E-Commerce klantenservice verbeteren via live chat

  1. Als je de voordelen van live chat inziet, maar je vindt het lastig om het te organiseren, overweeg eens live chat uit te besteden aan een zogenaamde managed live chat provider. Zo’n bedrijf kan voor een vast maandelijks bedrag jouw webshop voorzien van live chat doordat ze hun eigen chat operators hebben. Zo hoef je geen operators aan te nemen, op te leiden en te managen. Wij zijn zo’n managed live chat provider.

Een reactie plaatsen