Jan-Fokko Stuut

18 augustus 2023

Door Jan-Fokko Stuut

E-commerce specialist & UX designer

Hyvä thema voor Magento; de voordelen op een rijtje.

We werpen vandaag een blik op het Hyvä thema voor Magento en waarom wij dit thema aanbevelen aan al onze klanten. Het Hyvä thema heeft zich in de afgelopen paar jaar bewezen als een krachtig en gebruiksvriendelijk thema voor Magento webshops: zelfs een stuk beter dan het veel complexere native Luma thema. Ook benieuwd waarom Hyvä een integraal onderdeel is geworden van onze ‘preferred tech stack’? Lees hieronder verder…

In de basis is het Hyvä thema gewoon supergoed neergezet, waarbij met name de aanpak om alle non-essentiële zaken te verwijderen en terug te gaan naar een blank canvas en van daaruit het thema op te bouwen, zijn vruchten heeft afgeworpen.

Voordat we verder ingaan op welke voordelen dat oplevert voor jou als webshopeigenaar of welk verschil dit maakt voor jouw klanten, even een toelichting waarom Hyvä ook goed past bij onze werkwijze.Hyva thema voor Magento

Waarom het Hyvä thema voor Magento, is opgenomen in de 'preferred tech stack' van Aquive Media? 

We hebben zorgvuldig geëvalueerd welke tools en technologieën het beste werken voor onze klanten. We hebben Hyvä aan onze preferred tech stack toegevoegd vanwege de superieure performance en omdat het perfect aansluit bij onze kernwaarden voor groei, kwaliteit en efficiëntie.

Gericht op groei

Het Hyvä thema biedt namelijk een framework dat gemakkelijk kan meegroeien met de veranderende behoeften en doelen van onze klanten. Dankzij de flexibiliteit en aanpasbaarheid van het Hyvä thema kunnen we nieuwe functies toevoegen, bestaande ontwerpen verfijnen en na verloop van tijd de webshop aanpassen aan de groeiende eisen van de markt. Dit stelt onze klanten in staat om stap voor stap hun webshop te laten evolueren en optimaliseren, wat perfect past bij onze groeigerichte mentaliteit.

Efficiëntie

Efficiëntie is van vitaal belang voor elke succesvolle onderneming. Het Hyvä thema draagt bij aan efficiëntie op verschillende manieren. Ten eerste is de integratie van Hyvä met de PageBuilder in Magento een tijdbesparend hulpmiddel waarmee onze klanten snel en gemakkelijk content kunnen maken en beheren zonder technische obstakels. Dit bespaart niet alleen tijd, maar minimaliseert ook de afhankelijkheid van technische ondersteuning. Bovendien zorgt de optimalisatie voor snelheid en prestaties ervoor dat klanten snellere laadtijden en soepelere navigatie ervaren, wat essentieel is om hun aandacht vast te houden en conversies te stimuleren. Door de efficiëntie te vergroten, helpt het Hyvä thema onze klanten om hun bedrijfsdoelen op een gestroomlijnde en effectieve manier te bereiken.

Kwaliteit

Bij Aquive Media streven we altijd naar kwaliteit in alles wat we doen. Het Hyvä thema ondersteunt deze waarde door hoogwaardige ontwerpen en functionaliteiten te leveren. De professioneel ogende ontwerpen en de aandacht voor detail die het thema biedt, dragen bij aan de algehele merkuitstraling en klantbeleving. Bovendien is het Hyvä thema gebouwd met aandacht voor best practices op het gebied van code, beveiliging en prestaties, wat resulteert in een betrouwbare en stabiele webshop. Door te kiezen voor het Hyvä thema, kunnen we er zeker van zijn dat we onze klanten een kwalitatieve en duurzame oplossing bieden die hun verwachtingen overtreft.

Alle voordelen van Hyvä nog even op een rijtje

1. Strak design zonder gedoe 

Een van de grootste voordelen van het Hyvä thema is het effectieve design. Met Hyvä kunnen we mooie en responsieve webshops bouwen zonder de noodzaak om diep in de technische details te duiken. Zelfs voor niet-technische klanten is het eenvoudig om te begrijpen en te visualiseren hoe hun webshop eruit zal zien. Dit resulteert in snellere ontwikkeling en minder gedoe tijdens het proces. Daarbij maakt de uitgebreide Hyvä UI library het ontwerpen nog een stuk makkelijker, doordat je kunt kiezen uit veel verschillende UI-elementen, zoals buttons, formulieren, icons en meer. Deze bevatten bovendien PHTML templates waarbij je de code eenvoudig kunt kopiëren en plakken. Wel zo handig!

2. Intuïtieve Pagebuilder 

Hyvä's integratie met de Magento PageBuilder is een gamechanger. Het stelt onze klanten in staat om moeiteloos pagina's te maken, aan te passen en te beheren met behulp van een visuele interface. Geen gedoe meer met complexe code of verwarrende instellingen. Dit betekent dat onze klanten de controle hebben over hun eigen content, zonder dat ze een uitgebreide technische achtergrond nodig hebben. Wat ons in staat stelt ons te richten op complexere vraagstukken.

3. Verbeterde Snelheid en Prestaties 

Niemand houdt van een trage webshop. Gelukkig is het Hyvä thema geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties. Dit doen ze door gebruik te maken van het veel lichtere AlpineJS framework. Snelle laadtijden zorgen daarbij niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar dragen ook bij aan een hogere positie in zoekmachines. Bekijk hieronder de sitespeed score van het Hyvä thema: Hyva prestaties

4. Mobielvriendelijkheid 

In dit tijdperk van mobiel shoppen, is het essentieel dat jouw webshop perfect werkt op verschillende apparaten. Het Hyvä thema zorgt voor een naadloze en soepele ervaring, ongeacht of jouw klanten nu op hun telefoon, tablet of desktop winkelen. Dit vergroot de kans op conversies en herhaalde aankopen.

5. Flexibiliteit en Maatwerk 

Hoewel het Hyvä thema fantastische out-of-the-box ontwerpen biedt, biedt het ook ruimte voor maatwerk. Met Hyvä kunnen we gemakkelijk aanpassingen en koppelingen maken met een uitgebreide set aan extensies. Er worden meer dan 100 extensies ondersteund, waaronder ook veel van onze favoriete Amasty modules.

6. Ondersteuning en Community 

Hyvä heeft niet alleen een uitstekende klantenservice, maar ook een actieve community van developers en gebruikers. Daarbij is de support via Slack voor ons echt top! Dit betekent namelijk dat er altijd hulp beschikbaar is als we tegen een probleem aanlopen of als we nieuwe ideeën willen verkennen. Bij Aquive Media geloven we sterk in de kracht van een actieve community, en dit is een van de redenen waarom Hyvä in onze tech stack past.

7. Toekomstbestendigheid 

Technologie evolueert voortdurend en webshops moeten mee veranderen. Hyvä wordt regelmatig bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste vereisten. Dit betekent dat jouw webshop altijd up-to-date blijft. Dit zorgt er ook voor dat wij zonder problemen de Magento versie van jouw webshop kunnen upgraden zonder dat we ons zorgen hoeven maken of dat wel werkt met het Hyvä thema.

8. Hyva checkout

Last but not least… De Hyvä checkout. Iedere webshopeigenaar weet dat de checkout van cruciaal belang is voor de conversie van je webshop. Wanneer de checkout te complex of traag is zal dit resulteren in verlaten artikelen in het winkelmandje. De Hyvä checkout is een welkome verbetering die zelfs meer dan 10 keer zo snel is als de standaard Magento checkout op je mobiel! Zorg er wel even voor dat je voldoet aan de minimale requirements, Magento 2.4.3 of nieuwer, PHP 7.4, en Hyva themes 1.1.16 of nieuwer. 

Conclusie

Je kunt wat ons betreft niet om het Hyvä thema heen als je bezig bent met het ontwikkelen of verbeteren van jouw Magento webshop. Neem het in ieder geval in overweging! Door het strakke ontwerp, flexibiliteit, prestatieverbeteringen en de sterke community, is het in ieder geval een belangrijk onderdeel geworden van onze toolbox. Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing om de online ervaring van jouw webshop naar een hoger niveau te tillen, zoek dan niet verder dan het Hyvä thema.

Ben je net als ons enthousiast over de mogelijkheden die het Hyvä thema biedt, of wil je eens sparren over hoe we jouw webshop over kunnen zetten op het Hyvä thema? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

 

 


Jan-Fokko Stuut
Over de auteur

Jan-Fokko Stuut (E-commerce specialist & UX designer)

18 augustus 2023

Jan-Fokko Stuut, sinds 2018 gecertificeerd Scrum Master en Product Owner, daarnaast UX designer met een oog voor positieve en efficiënte gebruikservaring. Met een blik van buiten geeft hij waardevolle inzichten en past hij zijn kennis en ervaring toe op de wereld van e-commerce.