Akif Gumussu

03 april 2017

Door Akif Gumussu

Eigenaar Aquive Media & Full stack developer

Magento email marketing! Waarom?

Let op:  dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in 2017.

Web technologie evolueert erg snel. De inhoud van dit artikel kan daarom sindsdien niet meer actueel, irrelevant, verouderd of zelfs foutief zijn.

We laten dit artikel online staan als archief. Daarnaast hechten we waarde aan transparantie en de evolutie van kennis en technologie. We raden je aan om altijd recentere bronnen te raadplegen of om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor de laatste updates en adviezen.

In deze blog lees je waarom email marketing zo belangrijk is voor webshops. Daarnaast een aantal voorbeelden welke je het beste kunt toepassen in je eigen shop. Veel lees plezier!

Magento email marketing

Om online zo goed en vaak mogelijk gevonden te worden kom je tegenwoordig niet meer uit onder online marketing. Van klanten krijgen wij vaak de vraag wat de verschillende types zijn die ze kunnen gebruiken voor Magento email marketing en hoe deze het best te implementeren zijn op hun webshop. Bekijk ook onze blog over 10 SEO tips voor jou Magento webshop.

“In de laatste jaren is internet marketing uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. Voor je webshop is het dan ook van belang om hier goed gebruik van te maken.”

In de laatste jaren is internet marketing uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. Voor je webshop is het dan ook van belang om hier goed gebruik van te maken. Er zijn meerdere manieren om dit te doen:

In dit artikel wordt email marketing besproken.

Online email marketing

Eén van de belangrijkste vormen van online marketing is e-mail marketing. Toch wordt dit door veel bedrijven niet optimaal gebruikt. Dit kun je controleren door zo nu en dan in je spamfolder te kijken. Een e-mail marketing platform biedt hier de oplossing voor. Het platform helpt u en uw bedrijf met het verzenden van klantgerichte e-mails. Dit zorgt voor nieuwe klanten en een nauwere relatie met uw bestaande klanten.  Het is van belang om zo relevant mogelijke informatie naar je klanten te sturen. Doe je dit niet dan zal ook jouw e-mail in de spamfolder belanden.  Ieder bedrijf is anders en bij elk bedrijf zal één of meerdere service(s) passen.

Hieronder staat een lijstje met een aantal services die je zou kunnen gebruiken voor e-mail marketing:

Er zijn nog veel andere services beschikbaar maar als voorbeeld gebruiken we Mailchimp vanwege onze ervaring met deze service. Als er gekeken wordt naar de basis lijken de services veel op elkaar.

Wat is Mailchimp en hoe werkt het?

Mailchimp is uitgegroeid tot één van de grootste e-mail marketing platformen. Het platform ondersteunt de grootste aanbieders van webshops zoals: Shopify, Magento, Woocommerce en Bigcommerce. Mailchimp heeft vele functionaliteiten hieronder staan een aantal belangrijke:

Magento email marketing! Waarom?

Bovenstaande afbeelding is een overzicht van de statistiek pagina in Mailchimp. Klik om te vergroten.

Wat zijn de kosten?

Nu uw interesse is gewekt bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten bij het gebruik van een e-mail marketing platform. Wederom gebruiken we hier Mailchimp als voorbeeld omdat we hier inmiddels ervaring mee hebben. Bij Mailchimp zijn er drie verschillende afbetalingsplannen.

Optie 1: Forever Free
Dit houdt in dat je minder dan 2000 subscribers in je lijst hebt en dat je niet meer dan 12.000 e-mails in de maand kan sturen. De naam zegt het al; dit pakket is gratis

Optie 2: Pay as you Go
Met Pay as you Go betaal je met mail credits. Per e-mail betaal je 1 credit. Je kunt dit te allen tijde verhogen. Dit is aantrekkelijk als je niet maandelijks e-mails verstuurd maar bijvoorbeeld per kwartaal.

Optie 3: Monthly
Als laatste heb je het monthly abonnement. Je betaalt maandelijks een bedrag voor het aantal subscribers dat je hebt en je kan onbeperkt verzenden. Zodra je subscribers aantal stijgt of daalt, wordt automatisch de prijs bijgesteld. Prijsvoorbeeld:

Alle betalingsplannen bevatten handige automations die, wanneer goed ingesteld, kunnen zorgen voor een hogere omzet.

Meer weten over Magento email marketing voor je webshop?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen wat betreft Magento email marketing? Neem contact met ons op zodat we je vrijblijvend kunnen adviseren. Bel ons via 050 – 737 01 52. We staan je graag te woord.

Akif Gumussu
Over de auteur

Akif Gumussu (Eigenaar Aquive Media & Full stack developer)

03 april 2017

Met meer dan 15 jaar ervaring in de e-commerce sector is Akif een ervaren E-commerce expert. Begonnen in 2007 tijdens zijn studie en sindsdien heeft zijn vaardigheden verfijnd en uitgebreid.

Hij heeft de uitdagingen van het runnen van een webshop persoonlijk ervaren. Deze hands-on ervaring geeft hem een uniek inzicht in de praktische pijnpunten van e-commerce ondernemers.