Magento SEO

Met behulp van SEO je Magento webshop optimaliseren zodat je makkelijker te vinden bent in Google. Magento biedt veel mogelijkheden voor SEO-optimalisatie, zoals aangepaste URL's, metatags en sitemaps.

Magento SEO

Het succes van je Magento webshop hangt vanzelfsprekend voor een groot deel af van de producten of diensten die je aanbiedt. Maar hoe goed je product of dienst ook is, als niemand het online kan vinden, ga je weinig of geen rendement uit je webshop halen. Online vindbaarheid is daarom van cruciaal belang. Met name SEO, het vindbaar worden op keywords in zoekmachines, is voor Magento webshops dé aangewezen manier om het aantal conversies te verhogen.  

Op deze pagina bespreken we alle belangrijke zaken rondom Magento SEO en leggen we uit hoe Aquive Media je in dit proces, van begin tot eind, kan ondersteunen.  

Waarom Magento SEO?

Investeren in Magento SEO is voor webshops een must. Je wilt dat de gebruiker jouw product of dienst gemakkelijk online kan vinden. Om dit te bereiken zijn hoge posities in Google belangrijk. Je wilt op de voor jou belangrijkste zoekwoorden minstens op de eerste pagina staan en het liefst zelfs in de top 3. Ter illustratie: een nummer één positie op een keyword in Google betekent bijvoorbeeld dat zo’n 30% van de bezoekers op jouw webshop klikt, tegenover zo’n 3% op een nummer 10 positie.     

Akif Gumussu

Vragen over Magento SEO?

Meer vragen over de mogelijkheden van Magento SEO? Lees hieronder verder of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Aan welke eisen moet een SEO-geoptimaliseerde webshop voldoen?

Topposities in Google behalen is dus het streven, maar hoe bereik je dat in de praktijk? Hieronder bespreken we 4 essentiële SEO-eisen waaraan een Magento webshop moet voldoen. 

1. Content en zoekwoorden

Zonder content op je website, wordt het lastig om gevonden te worden. De zoekmachines moeten namelijk simpelweg iets hebben om naar te verwijzen. Daarom is het belangrijk dat de teksten (maar ook afbeeldingen en video’s) op je webshop van hoge kwaliteit zijn en de juiste zoekwoorden bevatten om posities mee te verkrijgen in de resultaten. Om te bepalen welke zoekwoorden (keywords) van belang zijn voor jouw business, laat je altijd eerst een keyword onderzoek uitvoeren.  


Illustratie van webpagina met SEO


Illustratie van een snelle website

2. Sitespeed

Een ander belangrijk onderdeel van je Magento SEO is de snelheid van je webshop. Een snelle website met minimale laadtijd heeft twee grote voordelen. Allereerst wordt de ervaring van de gebruiker een stuk aangenamer: een snelle en goed functionerende webshop converteert beter en vergoot de kans op terugkerende bezoekers. Naast het verhogen van de gebruikservaring, heeft een snelle webshop ook een positief effect op je posities in de zoekmachines. Google gebruikt websitesnelheid namelijk als een ‘ranking factor’. Snellere webshops worden in de resultaten eerder getoond dan webshops met een hoge laadtijd.

3. Autoriteit

Met de autoriteit van je domein wordt de score bedoeld die Google aan je website of webshop geeft van 1 tot 100. Over het algemeen geldt: hoe hoger de score, hoe hoger Google je in de resultaten plaatst. De waarde van je domein wordt voor een groot deel bepaald aan de hand van je backlinkprofiel. Dit zijn alle inkomende links naar je webshop, dus andere websites die naar jouw verwijzen. Hoe meer verwijzingen, hoe groter de autoriteit van de webshop, is de redenatie van Google.


Illustratie van Google pagespeed score

lIllustratie van verschillende beelscherm formaten

4. Responsive webshop design

De laatste eis waar je Magento SEO aan moet voldoen om goed te converteren is een responsive webshop design. Hiermee bedoelen we dat het design van de webshop geschikt is gemaakt voor mobiel gebruik en dat het scherm zich dus automatisch aanpast aan het device van de gebruiker. Het wereldwijde mobiele zoekverkeer is het desktop zoekverkeer al enige jaren voorbij, waardoor Google nu een ‘mobile first-index’ hanteert: geoptimaliseerde websites en -shops voor mobiel gebruik, krijgen voorrang op de rest. 

Magento SEO - werkwijze

Aquive Media is gespecialiseerd in Magento SEO – en alles wat daarbij komt kijken. Wij denken met de klant mee, brengen advies op maat uit en zorgen dat het SEO-optimalisatieproces van begin tot eind soepel verloopt. We doen dit volgens een vaste, overzichtelijke werkwijze in 3 stappen:

icon priolijst

1. Analyse

Bij SEO is een goede analyse altijd de eerste stap. Wij beoordelen jouw webshop op 17 standaard criteria en daarnaast 6 diepgaande criteria die wij door de jaren heen hebben verzameld. Ook kunnen we analyseren welke zoekwoorden voor jouw Magento webshop relevant zijn om gevonden op te worden.

icon upgraden

2. Implementatie

Aan de hand van een PDF-adviesrapport met duidelijke to do’s, gaan we de verbeterpunten implementeren in de webshop. Zo kunnen we bijvoorbeeld de snelheid van de webshop aanpakken, keywords aan de content toevoegen of de webshop responsive maken voor een optimale mobiele gebruikservaring.

3. Monitoren

SEO is helaas geen exacte wetenschap. Voor een groot deel kunnen we berekenen wat de winst is van de Magento SEO-implementaties die we toepassen, maar wat de exacte winst in posities is, blijkt altijd pas uit analyse achteraf.

Meer lezen over SEO?

Webshop SEO - 8 tips voor een SEO-vriendelijke webwinkel

Wanneer je een webshop hebt, weet je waarschijnlijk het belang van goede SEO. Je wilt namelijk dat gebruikers die op Google zoeken naar jouw dienst of product jouw weten te vinden...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

18 maart 2021

Magento SEO tips voor webshop optimalisatie

In deze blog lees je verschillende tips voor Search Engine Optimalization (SEO). Daarnaast hoe je deze het beste kunt toepassen voor je eigen shop. Veel lees plezier!

Akif Gumussu

Akif Gumussu

01 augustus 2018

Onze must have module: Amasty Layered Navigation

In deze blog lees over hoe de module bijdraagt aan conversie verhoging in je webshop. Makkelijker vindbaar, nette SEO-vriendelijke URL’s en SEO-landingspagina’s op basis van filters binnen specifieke categorieën met onze maatwerk oplossing.

Akif Gumussu

Akif Gumussu

01 november 2018

Kosten Magento SEO

De kosten voor Magento SEO hangen af van het aantal ‘pijnpunten’ dat uit de analyse van de webshop komt. Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten van Magento SEO? Zeker wel, we kunnen tijdens een kennismakingsgesprek en na een eerste analyse van de webshop, voor je berekenen hoeveel tijd we kwijt zijn aan de implementaties. En ook niet onbelangrijk: welke winst het verbeteren van je Magento webshop op het gebied van SEO jou oplevert.  

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

SEO, let's go!

Wil je gelijk aan de slag met Magento SEO of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.