Jan-Fokko Stuut

20 juli 2023

Door Jan-Fokko Stuut

E-commerce specialist & UX designer

Hypernode als hostingprovider voor jouw Magento webshop

We hebben bij Aquive Media inmiddels al 15 jaar ervaring met het beheren en bouwen van Magento webshops. Daarbij hebben we door de jaren heen gezien welke uitdagingen webshopeigenaren hebben als het aankomt op het vinden van de juiste hosting oplossing. Dit is een belangrijke beslissing die je leven als webshopeigenaar een stuk gemakkelijker kan maken. In deze blog vertellen we graag waarom wij Hypernode als hostingprovider actief aanbevelen aan onze klanten.

In onze optiek steekt Hypernode als hostingprovider op een aantal belangrijke punten boven het maaiveld uit. Hypernode onderscheidt zich met name in specifieke service voor Magento webshops, hieronder de 5 belangrijkste pluspunten:

1. Optimalisatie van prestaties

Hypernode is specifiek geoptimaliseerd voor Magento, waardoor het zich onderscheidt als hoogwaardige hosting oplossing. Dit zit hem met name in de nauwkeurig afgestemde infrastructuur die goed aansluit bij de resource-intensieve eisen van Magento webshops. Dit zorgt voor optimale snelheid en responsiviteit. Het Hypernode team begrijpt de complexiteit van het platform en heeft hun hostingomgeving op maat gemaakt om de prestaties van jouw Magento webshop te maximaliseren.

Een van de meest opvallende prestatiekenmerken van Hypernode is de Nginx cache reverse proxy configuratie. Nginx staat bekend om zijn lichte en efficiënte verwerking van HTTP-verzoeken, wat resulteert in snellere laadtijden en betere verwerking van piekverkeer. Deze capaciteit is vooral cruciaal tijdens drukke winkelseizoenen, wanneer het aantal bezoekers enorm kan toenemen.

2. Toegewijde Magento support

In tegenstelling tot veel andere hostingproviders is Hypernode zoals hierboven ook al aangegeven gespecialiseerd in het bedienen van Magento webshops. Deze specialisatie stelt hen in staat om toegewijde ondersteuning te bieden met een team van experts die bekend zijn met de complexiteiten van het Magento platform. Je kunt er als webshopeigenaar van op aan dat het Hypernode expertteam specifieke uitdagingen snel en adequaat oppakt en oplost.

Wij als ontwikkelaars worden daarnaast ook extra blij van de proactieve instelling van Hypernode bij het helpen en aandragen van suggesties voor prestatie-optimalisatie, beveiliging en andere essentiële aspecten die cruciaal zijn voor een succesvolle Magento webshop.

3. Beveiliging en Betrouwbaarheid 

Beveiliging is natuurlijk van enorm belang voor elke online business. Het platform van Hypernode is ontworpen met robuuste beveiligingsmaatregelen om Magento webshops te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Met continue monitoring, proactieve beveiligingspatches en DDoS-bescherming zorgt Hypernode ervoor dat jouw webshop te allen tijde veilig en operationeel blijft.

Bovendien voert Hypernode automatisch back-ups uit, waardoor eenvoudig herstel mogelijk is in geval van gegevensverlies of onvoorziene problemen. Dit niveau van betrouwbaarheid biedt in onze optiek veel gemoedsrust, wetend dat je gegevens veilig en herstelbaar zijn.

Helaas komt het in de praktijk nog te vaak voor dat webshopeigenaren te weinig prioriteit geven aan de beveiliging van hun webshops. Vaak worden risico’s onderschat. Totdat ze een keer slachtoffer zijn van een DDoS aanval en de shop eruit ligt. Wij hadden laatst nog een voorbeeld bij een van onze klanten, waarbij een van hun shops aangevallen werd. Toen waren wij enorm blij dat deze shop gehost was bij Hypernode. We hebben met behulp van Hypernode de aanval snel kunnen afschermen zonder dat de webshop er veel onder te lijden heeft gehad.

4. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Eigenlijk is voor al onze klanten groei een belangrijk focuspunt. Dan is het belangrijk dat je weet dat je hostingprovider hierin geen belemmerende factor is. Hypernode biedt verschillende pakketten die aansluiten bij het formaat en de groeiambities van ieder bedrijf. Je kunt tussentijds altijd upgraden op het moment dat je merkt dat het jasje te krap komt te zitten. Deze mogelijkheid om resources te schalen zonder downtime is in onze optiek een groot voordeel. 

Bovendien biedt Hypernode de flexibiliteit om server configuraties aan te passen aan specifieke eisen. Iedere webshop heeft weer een eigen stack aan Magento extensies en modules die mogelijk verschillende eisen stellen aan de hostingomgeving. Het is goed dat deze dan aanpasbaar is. 

5. Magento-specifieke tools en functies

Hypernode is uitgerust met een reeks aan Magento-specifieke tools en functies die het beheer en de ontwikkeling van webshops stroomlijnen. Van ingebouwde SSH-toegang tot Git implementatie en ondersteuning voor Composer, deze tools verbeteren de algehele ontwikkeling workflow en vergemakkelijken de samenwerking. Dit is een voordeel voor ons als developers, waar jij als klant de vruchten van plukt.

Het Hypernode bedieningspaneel is gebruiksvriendelijk, waardoor zelfs niet-technische gebruikers verschillende aspecten van hun Magento webshop gemakkelijk kunnen beheren. Het platform bevat ook handige prestatiebewaking tools waarmee jij als webshopeigenaar potentiële knelpunten snel kunt identificeren en (laten) aanpakken.

Hypernode hosting
Ja, maar hoe zit het dan met kosten?

Je kunt uit bovenstaande al afleiden dat wij behoorlijk fan zijn van Hypernode en dit is in onze beleving ook goed te onderbouwen. Maar zoals altijd zijn er ook hier een aantal kanttekeningen te plaatsen. Dit zijn in onze beleving echter slechts kleine ‘trade-offs’, maar wel zaken waar je je van bewust moet zijn.

Eén hiervan is het prijskaartje voor de hosting. Je zult zien dat de kosten van hosting bij Hypernode over het algemeen iets hoger liggen dan bij andere generieke hostingproviders. Alleen is dit in onze mening de prijs die je betaalt voor de superieure kwaliteit van de service die je ontvangt. Met name op gebied van prestaties, beveiliging en ondersteuning kennen wij geen betere hostingprovider. Daarnaast geeft het ons ook het vertrouwen dat als er issues zijn met een webshop, we ons eigenlijk nooit hoeven af te vragen of het probleem bij de hosting ligt. We kunnen dus sneller problemen oplossen omdat we direct een aspect kunnen uitsluiten.

Een tweede punt is dat Hypernode echt een specialist is op het gebied van Magento webshops. Dus mocht je ook andere websites willen hosten op deze server, dan kan dit mogelijk enige beperkingen met zich meebrengen. Wel is goed om te vermelden dat Hypernode inmiddels ook ondersteuning biedt voor Woocommerce en Shopware. Hier hebben wij zelf echter geen ervaring mee, en kunnen daarvan niet zeggen hoe goed deze service is. 


Wij zijn zo overtuigd van Hypernode als hostingprovider, dat wij dit ook ten zeerste aanbevelen voor onze nieuwe klanten die een Magento webshop bij ons willen laten bouwen of ontwikkelen. In principe werken wij dus uitsluitend met Hypernode. Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw Magento webshop, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!Jan-Fokko Stuut
Over de auteur

Jan-Fokko Stuut (E-commerce specialist & UX designer)

20 juli 2023

Jan-Fokko Stuut, sinds 2018 gecertificeerd Scrum Master en Product Owner, daarnaast UX designer met een oog voor positieve en efficiënte gebruikservaring. Met een blik van buiten geeft hij waardevolle inzichten en past hij zijn kennis en ervaring toe op de wereld van e-commerce.