Magento 2 groothandel webshop

Rovanda

Een groothandel voor gereedschappen, machines, onderdelen, bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Een onafhankelijke totaalleverancier voor de technische vakman!

De vraag

Voor dit project hebben we samengewerkt met ICIT waarbij wij ons met name gericht hebben op de implementatie en ontwikkeling van een nieuwe Magento 2 webshop. In samenwerking met ICIT zijn vervolgens ook de koppelingen met het EZ-base systeem voor productinformatie en het Prodin ERP systeem van Rovanda ontwikkeld.

Requirements:

  • Bouw nieuwe Magento 2 webshop
  • Aangepaste prijzen per klantgroep
  • Overzicht configurabele productinformatie
  • Functionaliteit voor zoeken op artikelnummer
  • Koppeling met EZ-base
  • Koppeling met Prodin ERP systeem
  • Data integratie in Akeneo PIM
Multistore icoon

Magento 2 groothandel webshop

Code icoon

Maatwerk koppelingen PIM en ERP

Sliders icoon

Optimalisatie User Experience

Voorraad icoon

Realtime prijzen en voorraden

Magento logo
EZ-base logo
Akeneo logo
Meekijken op beeldscherm developer

Ook een B2B Magento webshop laten maken voor jouw groothandel?

Meer vragen over de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een webshop voor jouw bedrijf? Of zoek je een partner om jouw bestaande B2B webshop naar het volgende niveau te tillen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Product informatie EZbase Rovanda

Het resultaat

Voor dit project hebben we ons met name gericht op de vereiste B2B functionaliteiten voor de Magento-webshop. Zoals de login mogelijkheid voor klantgroepen en daarbij instelbare prijslijsten. Daarna hebben we gezorgd dat de uitgebreide productinformatie, die vanuit Akeneo worden gesynchroniseerd, juist wordt weergegeven. En een realtime update van prijsinformatie die per klantgroep wordt getoond vanuit het ERP-systeem. Wat zorgt voor een gepersonaliseerde winkelervaring!

E-commerce architectuur

Hieronder schematisch de e-commerce architectuur weergegeven, waarbij zichtbaar is hoe de koppelingen lopen. Akeneo haalt de basis product data vanuit het ERP. EZ-base zorgt voor verrijking van die product data zodat de productinformatie compleet is.

Producten makkelijk beheren via Akeneo PIM

De grote product catalogus is makkelijker te beheren via het Akeneo PIM Systeem. Hieronder een weergave van de "data kwaliteit" waarvan voorwaarden zelf in te stellen zijn.

Product afbeeldingen via EZ-base

Naast tekstuele productinformatie worden ook afbeeldingen ingeladen via EZ-base. Naast echte afbeeldingen zijn dit ook vaak technische beschrijvingen van het product. Het niet handmatig hoeven invoeren hiervan scheelt veel tijd!

Technische tekening product

Daarnaast is er een rechtstreekse koppeling met het Prodin ERP-systeem, wat door Rovanda's backoffice wordt gebruikt. Deze koppeling zorgt voor het inladen van de producten, prijzen en voorraad in de Magento 2 webshop. Daarbij worden de prijzen en voorraden ook nog eens gepersonaliseerd en in realtime aangepast op basis van de specifieke klant die inlogt!

Natuurlijk hebben we met Elasticsearch ook voor een multifunctionele zoekfunctionaliteit gezorgd. Met zo'n uitgebreide catalogus van meer dan 30.000 artikelen, is het visueel zoeken een enorme hulp en verbetert de klantervaring aanzienlijk!

Filteren op attributen op de productpagina

Onmisbaar voor iedere groothandel, de mogelijkheid om op productniveau te kunnen filteren op verschillende attributen, zoals diameter, lengte, bewerking, etc. Zo wordt het voor je klanten een stuk makkelijker en sneller om de juiste variant van het product te vinden!

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Ook een B2B Magento webshop laten maken voor jouw groothandel?

Wil je ook een webshop voor jouw groothandel, zodat je jouw producten ook online kunt verkopen? Of wil je gewoon eens sparren over de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en we nemen graag contact met je op!

Bekijk ook onze andere groothandel casussen

B2B Magento 2 webshop

Slijpexpert

B2B groothandel webshop met alle benodigdheden op het gebied van metaalbewerking.

Commerce connect
Bundel producten
PIM
ERP
Offertes
B2B Magento 2 webshop

Schuilenga Hout B.V.

B2B groothandel voor hout producten. Voor kwaliteitshout en machinale bewerking, verlijming en verduurzaming.

Prijs o.b.v. klantgroepen
Filter op maatsoorten
Configurabele producten