Magento 2 migratie - veilig geregeld door Aquive Media

Webshops die nog draaien op Magento 1 zijn onveilig en lopen een hoog risico om gehackt te worden. Migreer je webshop zo snel mogelijk naar Magento 2

Magento logo

Vanaf huidige webshop migreren naar Magento 2

Draait jouw webshop nog op een Magento 1 versie? Dan is het de hoogste tijd om deze te laten migreren naar een Magento 2 versie. Magento 1 wordt namelijk niet langer voorzien van updates, waardoor naast de gebruikerservaring ook de veiligheid in het geding komt. Wij helpen je graag om je Magento 2 migratie, van begin tot eind, in goede banen te leiden.

Op deze pagina bespreken we het belang van een Magento 2 migratie, de voordelen die het heeft en onze unieke werkwijze: waarin we naast het correct uitvoeren van de migratie ook zorgen dat je geüpdatete webshop weer optimaal functioneert én presteert.

Waarom Magento 2 migratie? 

Sinds halverwege 2020 wordt Magento 1 niet langer voorzien van (beveiligings)-updates. Dit betekent dat alle webshops die nog op Magento 1 draaien nu onveilig zijn en een hoog risico lopen om gehackt te worden. Daarnaast, door het ontbreken van updates, gaan functies minder goed werken en wordt de webshop steeds trager. Ondanks dat je zult verwachten dat alle webshops om bovengenoemde redenen al gemigreerd zijn naar Magento 2, is niets minder waar. Er staan nog duizenden onveilige Magento 1 websites online – vaak zonder dat de eigenaar van de webshop dit weet.

Twijfel je of jouw webshop nog draait op Magento 1? Wij voeren gratis een check voor je uit. Laat hieronder je gegevens achter of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!         

Daarnaast is een Magento 2 migratie de uitgelezen kans om je gehele webshop een update te geven. Wil je bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten toevoegen, de snelheid van je webshop verbeteren of het design van je shop veranderen? De migratie naar Magento 2 is hier een perfect moment voor. Naast het uitvoeren van Magento 2 migraties zijn wij ook gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van Magento-webshops en we helpen je graag om je webshop op alle fronten weer toekomstbestendig te maken.

Magento project overleg

Zit ik op Magento 1 of 2?

Twijfel je of jouw webshop nog draait op Magento 1? Wij voeren gratis een check voor je uit. Laat hieronder je gegevens achter of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Voordelen Magento 2 migratie

Een upgrade van je webshop van Magento 1 naar Magento 2 heeft grote voordelen. Hieronder zetten we een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje.

icon veilig

Veilig

Voorkomen dat je webshop doelwit wordt van hackers

icon gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Een goed en snel werkende webshop met de nieuwste functies zorgt voor een verbeterde winkelervaring.

icon admin panel

Modern admin panel

Vernieuwd en gebruiksvriendelijk dashboard.

icon meer mogelijkheden

Meer mogelijkheden

Het is gemakkelijker om de webshop uit te breiden en marketingmogelijkheden toe te voegen.

icon performance

Betere performance

De webshop blijft optimaal presteren, bijvoorbeeld op het gebied van snelheid.

Magento 2 migratie werkwijze

Schakel bij een Magento 2 migratie altijd een specialist in. Het verkeerd of niet volledig uitvoeren van een Magento 2 migratie kan ervoor zorgen dat je webshop niet optimaal, of in het ergste geval, helemaal niet meer functioneert.

Aquive Media is gespecialiseerd in het uitvoeren van Magento 2 migraties. Wij denken met de klant mee, brengen advies op maat uit en zorgen dat het migratieproces van begin tot eind soepel en veilig verloopt. We doen dit volgens een vaste, overzichtelijke werkwijze in 3 stappen.


Checklist

1. Voorbereiding

In de voorbereidingsfase plannen we een strategische sessie in om te bespreken wat je wensen en doelstellingen zijn voor je webshop. Dit doen we door onder meer de onderstaande vragen samen met jou door te nemen. Aan de hand van deze input maken we een plan op maat voor de migratie naar Magento 2.

  • Welke modules, extensies en functies wil je behouden na de migratie?
  • Welke nieuwe features en functionaliteiten wil je terugzien in de Magento 2 shop?
  • Welke data moet gemigreerd worden vanuit Magento 1 naar 2
  • Wil je het design van je webshop aanpassen?
  • Welke onderdelen in je webshop zijn overbodig?

2. Magento 1 naar Magento 2 migreren

In de volgende fase starten we de migratie naar Magento 2. We werken altijd in sprints, zodat het voor ons én voor jou als klant precies duidelijk is uit welke onderdelen de migratie bestaat. Als een onderdeel klaar is vragen we de klant altijd om het onderdeel te testen en feedback te geven: als alles naar wens is, plaatsen we het onderdeel live.


Magento 1 naar Magento 2


Livegang

3. Livegang en doorontwikkeling

In de laatste fase gaan we de up-to-date webshop live zetten en kunnen we eventuele vervolgstappen voor de doorontwikkeling van de webshop bespreken en inplannen. Als strategisch partner helpen wij veel klanten om hun webshop te optimaliseren en up to date te houden. Dit doen we bijvoorbeeld door ieder jaar een strategische meeting in te plannen waarin we wensen en doelen omzetten tot concrete acties. Interessant? Neem gerust een keer vrijblijvend contact met ons op.

Kosten Magento 2 migratie

De kosten voor het uitvoeren van een Magento 2 migratie verschillen per webshop en zijn afhankelijk van de wensen, doelen en complexiteit van de migratie. Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten van een Magento 2 migratie? Gelukkig wel, we kunnen tijdens een kennismakingsgesprek, als we meer weten over je webshop en je doelstellingen, voor je berekenen hoeveel tijd we kwijt zijn aan de migratie.

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Wil je Magento 2 laten migreren?

Neem contact met ons op en laat je adviseren door experts.