Magento 2 maatwerk oplossing

SEO-landingspagina's op basis van filters met de layerd navigation module

Behaal betere SEO-posities, dankzij content rijke landingspagina’s.

Aquive Media magento bureau 13

De vraag

Waneer je een filter selecteert op een categoriepagina kan je unieke teksten tonen m.b.v. de Amasty module. Bijvoorbeeld als je bij de categorie heren filtert op broeken. Het probleem is dat wanneer je vervolgens in een andere categorie zoals dames filtert op broeken er dezelfde tekst wordt getoond. Dit moeten per combinatie unieke teksten zijn, ter behoeve van SEO. Daarnaast moet de tekst onderaan de categorie pagina geplaatst worden, zodat je de producten eerst ziet.

Het resultaat

Via de backend van Magento kan iedereen gemakkelijk en snel teksten implementeren zonder technische kennis op basis van categorie + filter. Hierdoor kan de webshop eigenaar of zijn eventuele marketingpartner alles gemakkelijk aanpassen. 

Het resultaat is dat de webshop nu betere SEO-posities kan behalen in Google, dankzij content rijke landingspagina’s met een focus op een belangrijk filter en unieke meta-beschrijvingen.

Gerichte teksten voor meer bereik met Amasty layerd navigation

Het verbeteren van de SEO-posities binnen Google met goed geschreven content, is waar onze klanten veel belang bij hebben. Zo kunnen ze specifiek richten op bepaalde product combinaties. Hierdoor kan je heel gericht vindbaar worden voor een bepaalde doelgroep en daardoor meer converteren.

Ook wordt dit aangegeven bij innovatieve online marketingbureau’s zoals Triplepro en MvH Media. Vaak wordt aangegeven dat dit vooral bij grotere webshops goed kan werken. Zodra je filterpagina’s ook laat indexeren kan je meer zoekvolume pakken en meer op long-tail zoekwoorden focussen.

Veel Magento 2 webshops maken gebruik van de Layerd Navigation module van Amasty. Dit is een module die wij aanraden en in ons prototype hebben geïmplementeerd. Hiermee kan je vele mooie dingen doen met je navigatie. Hoe zorgen wij ervoor dat de maatwerk oplossing werkt binnen deze module en dat het voor iedereen gemakkelijk is te implementeren zonder technische kennis?

In onderstaande afbeelding zie je dat bij de categorie heren gekozen is voor het filter broeken. De teksten in de rode vierkanten boven en onder de producten kan je gemakkelijk aanpassen via de back-end.

“Met een maatwerk oplossing gemakkelijk belangrijke landingspagina’s sterker inrichten, klinkt als muziek in de oren van elke E-commerce ondernemer.”

De maatwerk Magento 2 oplossing voor categorie filters

Het verbeteren van de SEO-posities binnen Google met goed geschreven content, is waar onze klanten veel belang bij hebben. Zo kunnen ze specifiek richten op bepaalde product combinaties. Hierdoor kan je heel gericht vindbaar worden voor een bepaalde doelgroep en daardoor meer converteren.

E-commerce categoriepagina’s overtreffen productdetailpagina’s in SERP’s
Via Searchengineland lees je dat E-commerce categoriepagina’s een grotere mogelijkheid bieden voor het rangschikken en stimuleren van organisch zoekverkeer dan productdetailpagina’s, volgens onderzoek onthuld op SMX West 2020.

Amasty Layerd Navigation van Amasty
Veel Magento 2 webshops maken gebruik van de Layerd Navigation module van Amasty. Hiermee kan je vele mooie dingen doen met je navigatie, echter mist dit onderdeel in de module. Hoe zorgen wij ervoor dat de maatwerk oplossing werkt binnen deze module en dat het voor iedereen gemakkelijk is te implementeren zonder technische kennis?

Samenvatting

Onze klanten hebben belang om belangrijke categorie pagina’s in combinatie met een enkele filter optie beter vindbaar te maken met SEO-teksten. Helaas kon dit niet via de Amasty Layerd Navigation module, waardoor dit op maat moet ontwikkeld worden.

We hebben onderzocht hoe we dit het beste konden toepassen binnen de back-end. Vervolgens hoe we ervoor zorgen dat elke categorie in combinatie met een filter een unieke tekst weergaf, met dezelfde filtermogelijkheid. Daarnaast hoe het zo gebruiksvriendelijk mogelijk ontwikkeld kon worden, zodat iedereen teksten kon toevoegen zonder technische kennis of ondersteuning van developers.

Het resultaat is een uitgewerkt proces, waarmee je in 8 stappen teksten kan plaatsen, waar je maar wil. Het enige wat je hoeft te doen is een combinatie van categorie en filter te bepalen en deze in een CMS-blok plaatsen, met de gewenste beschrijven. Makkelijker kan het niet.

 • Gebruiksvriendelijk proces
 • Iedereen kan zonder technische kennis teksten toevoegen
 • Maatwerk oplossing
 • Sterke SEO-landingspagina’s

Uitdaging

 • Het leveren van een Magento 2 maatwerk oplossing binnen een bestaande module;
 • Werken met het complex framework van Magento 2 webshops;
 • Unieke teksten plaatsen in combinatie met categorie en filtermogelijkheid

Werkwijze

Tijdens het project werkten wij met een agile achtige methode. Hierbij was alles van tevoren uitgedacht en is er veel gebeurd in samenspraak met de klant. Zo kon er aan alle wensen worden voldaan, waardoor de mondzorgzaak erg tevreden is over de werkwijze.

We waren begonnen met het onderzoeken of het überhaupt mogelijk was om deze aanpassingen te maken. Nadat was vastgesteld dat dit kon, is de module vervolgens aangepast tot het voldeed aan de wensen van onze klanten.

Oplossing

Aquive media heeft gezorgd voor de volledige maatwerk oplossing voor Amasty Layerd Navigation module. Hoe voeg je een descriptie onderaan de pagina bij een specifiek filter in een specifieke categorie?

 1. Bepaal eerst voor welke categorie en filter de beschrijving toegevoegd moet worden: Voorbeeld categorie: Heren pyjama’s  en nachthemden. Filter: Materiaal Flanel.
 2. Zoek vervolgens deze categorie & filter op in de bijgeleverde CSV bestand.
 3. Uit de CSV kan je opmaken dat je op zoek bent naar: Filter ID: 304 en Categorie ID: 11
 4. Vervolgens gebruiken wij deze 2 nummers om een nieuw CMS blok aan te maken met de naam: 304_bottomdesc_11. Hierbij gebruiken we altijd de opmaak filterID_bottomdesc_categorieID.
 5. Vervolgens maken we een CMS blok aan. Log in in de Magento Admin panel en ga naar Content → Blocks.
 6. Klik vervolgens op Add new block
 7. Vul de velden ‘Block Title’ en ‘Identifier’ in met de eerder gemaakte naam: 304_bottomdesc_11. Het tekstveld er onder kan gebruikt worden om de gewenste tekst in te plaatsen.
 8. Daarna vul je de unieke meta-beschrijving, meta-titel, meta keywords en categorie pagina titel voor deze specifieke pagina.
 9. Klik na het invullen van de velden op: Save Block.
 10. Leeg de cache. Nu ben je klaar en komt de geplaatste tekst onder de categorie te staan, zodra het filter toegepast wordt in de categorie.

Resultaten

De maatwerk oplossing voor Magento 2 webshops is volledig ingericht naar de wensen van de klant. Belangrijk is dat deze oplossing werkt in combinatie met de Amasty Layerd Navigation module.

 • Gebruiksvriendelijke aanpak
 • Iedereen kan zonder technische kennis teksten toevoegen
 • Maatwerk oplossing
 • Sterke SEO-landingspagina’s

Het team achter de Magento 2 maatwerk oplossing

Aquive Media Magento bureau groningen 15

Martin

Full-stack developer, o.a. gespecialiseerd in het ontwikkelen van modules voor Magento Webshops.

Aquive Media Magento bureau groningen 11

Akif

E-commerce specialist en full stack developer. Jarenlang ervaring opgedaan met een eigen webshop.

Aquive Media Magento bureau groningen 13

Milan

Online Marketeer, gespecialiseerd in SEO (Search Engine Optimization) en CRO (Conversion rate optimization).

Wil je ook unieke en SEO categorie pagina's in combinatie met filters?