Magento 2 PIM koppelingen

PIM systeem koppelen aan Magento 2? Er zijn veel verschillende Product Information Management pakketten in omloop. Deze koppelen aan een Magento 2 webshop is een goed idee voor de optimalisatie van jouw e-commerce business!

Jouw PIM systeem koppelen met Magento 2?

Magento wordt vaak als e-commerce platform gekozen door veeleisende retailers en B2B-bedrijven zoals groothandels. Dit mede door het ongelimiteerd aantal producten die je in een Magento webshop kwijt kunt en de mogelijkheid om meerdere 'stores' en magazijnen te beheren vanuit één Magento installatie. Ondanks dat Magento de mogelijkheid biedt om productinformatie te beheren, is het vaak zo dat je als organisatie al een PIM systeem in gebruik hebt. Dan is het dus handig om dit systeem als 'single source of truth' te blijven hanteren en van hieruit al je productinformatie in je Magento shop te laden.

Meekijken op beeldscherm developer

De koppeling met Magento 2

Wij zorgen voor de technische implementatie van de koppeling tussen jouw PIM systeem en Magento. Dit gaat doorgaans via een API-koppeling. Deze Application Programming Interface zorgt ervoor dat jouw PIM systeem informatie kan uitwisselen met de Magento webshop. Veel PIM software leveranciers stellen hier al een specifieke API voor beschikbaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen we een maatwerk oplossing creëeren.

Datasynchronisatie

Na uitvoerig testen zal de data synchronisatie tussen beide systemen plaatsvinden. Denk hierbij aan productinformatie, als productteksten, labels, afbeeldingen en ander relevante informatie die moet worden weergegeven in de Magento webshop.

Verschillende PIM systemen

Hieronder een overzicht van de PIM systemen die gekoppeld kunnen worden met Magento.

EZ-base logo

EZbase

EZ-base naast PIM systeem een belangrijk data-distributiekanaal voor de bouwbranche, automotive branche, ijzerwaren- en gereedschappenbranche en de industrie. Fabrikanten die leveren aan technische groothandels zetten hun producten in EZ-base waar deze informatie wordt geüniformeerd, zodat de distributeurs het naadloos kunnen laten aansluiten op hun productaanbod.

PimCore

Pimcore is een open source digitaal platform dat gegevens verzamelt, verrijkt en beheert en klanten up-to-date, consistente en gepersonaliseerde ervaringen biedt. In een naadloos geïntegreerd platform biedt het een gecentraliseerde oplossing voor onder ander PIM.

Akeneo

Akeneo is één van de leiders op het gebied van Product Information Management (PIM). Zelf noemen ze het een PXM, een Product Experience Management systeem. Het systeem is er op gericht om makkelijk veel producten te kunnen beheren voor verschillende kanalen.

Agility PIM

Agility PIM geeft eCommerce-managers en marketeers de kracht om nauwkeurige productinformatie te verwerven, verrijken en leveren via elk touchpoint, kanaal en regio, met analytische ondersteuning om effectiviteit op de markt te maximaliseren.

Ergonode

Met Ergonode kunnen teams samenwerken aan het onderhouden van consistente, up-to-date productinformatie, wat de efficiëntie verbetert en de kans op fouten verkleint. Ergonode helpt bij het stroomlijnen van het productinformatiebeheer en dragen bij aan een consistente en professionele presentatie van producten aan jouw klanten.

Inriver

Inriver stelt e-commerce professionals in staat om gepersonaliseerde, relevante omnichannel-content te creëren. De oplossing is ontworpen om adaptief te zijn voor marketeers en gestructureerd genoeg voor data governance. Het helpt de verkoop te verhogen, productretouren te verminderen en betere klantervaringen op te bouwen.

Salsify

Beheer en publiceer productervaringen direct in één geïntegreerd platform, zonder dat het nodig is om aanvullende technologie toe te voegen. Salsify biedt als enige PIM-software met strategische samenwerkingen met retailers en een voortdurend aanpasbaar distributienetwerk.

Syndigo (voorheen Riversand)

Syndigo is wereldwijd marktleider voor gevalideerde kern- en verrijkte digitale productinhoud, inclusief gedetailleerde voedingsinformatie en GDSN-gegevens binnen het grootste netwerk van 1.750+ retailers, distributeurs en handelspartners, evenals meer dan 12.000+ fabrikanten en leveranciers.

Staat jouw PIM systeem er niet tussen? Geen probleem, er zijn te veel aanbieders om allemaal op te noemen. Neem contact met ons op en we bekijken gezamenlijk de mogelijkheden voor integratie met Magento!

Akif Gumussu

Ook een PIM koppeling realiseren?

Wil je een PIM koppeling met je Magento webshop maken? Of wil je een nieuwe webshop laten bouwen die gekoppeld moet worden met je PIM systeem? Neem gerust contact met ons op voor vragen of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Adobe certificaat
Magento logo
Kosten PIM koppeling voor Magento

Om hierop antwoord te kunnen geven, moeten we eerst in kaart brengen welke elementen in het spel zijn. De kosten hangen van heel veel verschillende factoren af. Welk PIM systeem moet er gekoppeld worden? Hoe ziet de verdere architectuur eruit? Is er al een Magento webshop, of moet die nog gebouwd worden? Hoeveel brondata is er aanwezig in het PIM systeem en welke data moet in Magento getoond worden? Zoals je ziet levert het geven van een indicatie veel vragen op die we eerst gezamenlijk moeten beantwoorden voordat we hier iets zinnigs over kunnen zeggen. Neem daarom contact met ons op om dit te inventariseren!

Gerelateerde blogs

Akeneo 4: een overzicht van nieuwe features

Akeneo is één van de leiders op het gebied van Product Information Management (PIM). Zelf noemen ze het een PXM, een Product Experience Management systeem...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

11 juni 2020

EZ-base (PIM) koppelen met je Magento 2 webshop

We kijken deze week naar de mogelijkheden en meerwaarde van het creëren van een koppeling tussen je Magento webshop met een PIM-systeem, in dit geval EZ-base.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

01 november 2023

Product Informatie Management (PIM) systeem; zinvol?

Een van de zaken die een grote impact heeft op de gebruikerservaring voor het beheren van je webshop, is het toepassen van  Product Information Management (PIM) software.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

14 juli 2023

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Wil je ook een Magento webshop koppelen aan je PIM systeem?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en een nadere kennismaking.