Magento 2 ERP koppelingen

Je ERP systeem koppelen aan Magento 2 is een goed idee voor de stroomlijning en optimalisatie van jouw e-commerce business! We vertellen je er graag meer over, dus lees verder of maak direct een afspraak voor meer informatie en mogelijkheden!

Jouw ERP systeem koppelen met Magento 2?

Magento wordt vaak als e-commerce platform gekozen door veeleisende retailers en B2B-bedrijven zoals groothandels. Dit mede door het ongelimiteerd aantal producten die je in een Magento webshop kwijt kunt, het gemak waarmee je de webshop uit kunt breiden met vele functionaliteiten en de optie om meerdere 'stores' en magazijnen te beheren vanuit één Magento installatie. Voor veel van onze B2B klanten is het van belang dat hun Magento webshop wordt gekoppeld aan hun ERP pakket. Dit levert een aantal belangrijke voordelen op.

Een ERP Magento koppeling; de voordelen

  • Verwerk en deel je e-commerce data met je ERP voor beter inzicht
  • Voorkom dubbelingen en foutieve invoer van je data
  • Automatiseer online en offline business processen
  • Reduceer de tijd en kosten voor administratieve handelingen
  • Eén plek voor beheer van orders, verzendingen en voorraden
  • Beheer van productdata zoals prijzen, SKU's en andere gegevens centraal geregeld.
  • Klantinformatie, zoals debiteuren en prijsafspraken op één plek in te stellen.
Meekijken op beeldscherm developer

De koppeling met Magento 2

Wij zorgen mede voor de technische implementatie van de koppeling tussen jouw ERP systeem en Magento. Dit gaat doorgaans via een point-2-point, middleware of maatwerk API-koppeling, waardoor jouw ERP systeem informatie kan uitwisselen met de Magento webshop.

Wij zijn Magento specialisten

Hiermee bedoelen we dat wij geen ERP experts zijn. Je zult ongetwijfeld al een partij hebben die voor jou je ERP pakket beheert. Het koppelen van een ERP pakket met Magento is slechts een deel van je totale technische infrastructuur. Jouw ERP beheerder weet veel beter wat er nodig is aan de ERP kant van de koppeling. Daarom is het creëeren van een dergelijke koppeling met Magento 2 vaak een project dat we in een samenwerkingsverband uitvoeren. Wij komen daarom ook graag in contact met jouw ERP beheerder voordat we voor je aan de slag gaan.

Verschillende ERP systemen

Hieronder een overzicht van de ERP systemen die gekoppeld kunnen worden met Magento.

SAP business one

SAP heeft cloud based pakketten voor grote ondernemingen, maar met business one hebben ze ook een ERP dat meer gericht is op het MKB. SAP is een marktleider op het gebied van ERP integratie en helpt met stroomlijnen van processen als accounting, logistiek, human resources, business warehouse en analyse op basis van geïntegreerde Business Intelligence (BI)

Microsoft Dynamics Business Central 365

Een hele mond vol, voorheen bekend onder Microsoft Dynamics NAV, is een cloud based ERP oplossing gericht op het MKB. Het geeft je meer controle door het vereenvoudigen van inkoop-,verkoop-, operationele en productieprocessen, daarnaast financiën, voorraadbeheer en supply chain management.

afas logo

Afas

Het ERP van Afas richt zich meer op het midden en klein bedrijf. Eén compleet systeem, voor alles wat met administratie te maken heeft. Van klantcontact, crm, ordermanagement, projecturen, HR, salarisadministratie tot de boekhouding, documentbeheer en workfows. Afas biedt een totaaloplossing.

Oracle

Oracle Cloud ERP is een veelomvattend cloud pakket dat onder andere al je financiële data samenbrengt. Daarnaast biedt het AI om processen te automatiseren, analytics voor snelle marktreactie en geautomatiseerde updates. Ook Oracle is meer geschikt voor grotere bedijven.

Kerridge

Kerridge biedt geïntegreerde en geavanceerde ERP software, diensten en support aan klanten actief in de handel, distributie, verhuur, projecten en installatie – kleine en grote bedrijven, worden ondersteund met orderverwerking, inkoopbeheer, voorraadbeheer, financiële administratie, Business Intelligence en E-commerce.

Exact

Exact helpt kleine en middelgrote bedrijven en hun accountants bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. Met branchespecifieke oplossingen voor accountancy, handel, productie, zakelijke dienstverlening en bouw. Zoals voorraadbeheer, WMS-systemen, uren, facturen en kwaliteitsborging en calculaties inlezen.

logiflex logo

Iterate Logiflex

LogiFlex is een softwarepakket voor MKB, retail en wholesale met als doel de dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren. Met dit ERP-systeem worden bedrijfsprocessen van inkoop tot verkoop en van voorraad- tot artikelbeheer en rapportage beheert.

Prodin

Prodin is een ERP systeem gericht op de handel, productie , assemblage en service branches in het MKB. Het biedt in de basis een CRM oplossing en is uitbreidbaar met functionaliteiten voor specifieke behoeften van bedrijven in de genoemde branches.

Staat jouw ERP systeem er niet tussen?

Geen probleem, er zijn te veel Enterprice Resource Planner software aanbieders om allemaal op te noemen. In de basis is een koppeling vanuit de Magento kant altijd iets waar wij je bij kunnen helpen.

Het integreren van je ERP met Magento kan zoals al aangegeven veel voordelen opleveren als je verder wil groeien in e-commerce. De omvang en complexiteit van een integratieproject hangt van meerdere factoren af. In een eerste gesprek kunnen we op basis van jouw wensenlijstje qua specifieke data-integraties een betere inschatting maken van wat er nodig is om de koppeling te realiseren. Zelfs als dit betekent dat er een volledige maatwerk oplossing moet komen.

Akif Gumussu

Ook een ERP koppeling realiseren?

Wil je een ERP koppeling met je Magento webshop maken? Of wil je een nieuwe webshop laten bouwen die gekoppeld moet worden met je ERP systeem? Neem gerust contact met ons op voor vragen of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Bekijk onze cases waarvoor we al een ERP koppeling met Magento hebben gerealiseerd:

Magento 2 groothandel webshop

Rovanda

Magento 2 groothandel webshop voor Rovanda handel en techniek.

EZ-base PIM
Prodin ERP
Klantgroepen
Groothandel webshop
B2B Magento 2 webshop

Slijpexpert

B2B groothandel webshop met alle benodigdheden op het gebied van metaalbewerking.

Commerce connect
Bundel producten
PIM
ERP
Offertes
B2B Magento 2 webshop

Schuilenga Hout B.V.

B2B groothandel voor hout producten. Voor kwaliteitshout en machinale bewerking, verlijming en verduurzaming.

Prijs o.b.v. klantgroepen
Filter op maatsoorten
Configurabele producten

Wel een ERP, maar nog geen Magento webshop?

Wij helpen je graag bij het realiseren van een Magento 2 webshop op maat, die direct gekoppeld kan worden aan je ERP pakket!

Bekijk voor meer informatie ook onze 'Webshop bouwen' en 'Onze werkwijze' pagina's om een beter beeld te krijgen bij hoe we te werk gaan.

Akif legt uit
Adobe certificaat
Magento logo
Kosten ERP koppeling voor Magento

Om hierop antwoord te kunnen geven, moeten we eerst in kaart brengen welke elementen in het spel zijn. De kosten hangen van heel veel verschillende factoren af. Welk ERP systeem moet er gekoppeld worden? Hoe ziet de verdere architectuur eruit? Is er al een Magento webshop, of moet die nog gebouwd worden? Hoeveel brondata is er aanwezig in het ERP systeem en welke data moet in Magento getoond worden? Zoals je ziet levert het geven van een indicatie veel vragen op die we eerst gezamenlijk moeten beantwoorden voordat we hier iets zinnigs over kunnen zeggen. Neem daarom contact met ons op om dit te inventariseren!

Gerelateerde blogs

ERP-integraties voor Magento, hoe werkt dat?

Een ERP-systeem of Enterprise Resource Planning systeem is kortgezegd een softwareoplossing die bedrijfsprocessen centraliseert en stroomlijnt. Maar hoe kan ik dat integreren met mijn Magento webshop?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

04 augustus 2023

E-commerce voor groothandels: de 10 grootste uitdagingen

Een overzicht van de 10 grootste uitdagingen voor groothandels op het gebied van e-commerce en hoe wij daar bij Aquive Media als Magento agency een oplossing voor kunnen bieden. Dat lees je hier verder...

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

06 oktober 2023

Multistore Magento 2 - beheer meerdere webshops

Multistore voor Magento 2; Laten we eens kijken wat deze krachtige tool voor het beheren van meerdere online winkels vanuit één enkel beheersysteem te bieden heeft.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

13 november 2023

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Wil je ook een Magento webshop koppelen aan je ERP systeem?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en een nadere kennismaking.