Magento 2 webshop laten maken?

Wil je een Magento webshop laten maken? We zetten de voordelen van Magento op een rijtje en we bespreken welke oplossing bij jouw bedrijf past. Stem je liever even persoonlijk af, plan dan direct een afspraak met ons in om nader kennis te maken!

Wat is Magento?

Magento is een ‘open source’ CMS (Content Management System). Een CMS kun je het beste zien als de ‘achterkant’ van je webshop. Hierin kun je pagina’s, producten en functionaliteiten toevoegen en beheren. Door het 'open source' karakter van Magento, is de broncode vrij, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om het design volledig af te stemmen op jouw wensen en om op maat gemaakte functionaliteiten toe te voegen.

Domein naam kiezen

Wil je een Magento webshop laten maken?

Het ontwerpen en goed inrichten van een Magento webshop vereist specialistische kennis. Wij werken met gecertificeerde developers en weten gelukkig álles van Magento! Of het nu gaat op het bouwen van één webshop, of meerdere webshops die je wilt beheren vanuit één systeem, voor ons is dat geen probleem. Ook als het wat complexer wordt en je gebruik wilt maken van aanvullende modules of koppelingen met je eigen boekhoudpakket, ERP of PIM systemen, ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder bespreken we verder wat de voordelen zijn van Magento en hoe wij bij Aquive Media te werk gaan bij het bouwen van een Magento webshop.

“Wij werken al sinds 2010 dagelijks met Magento en zetten onze expertise graag voor jou in.”

Akif Gumussu foto

Akif Gumussu

Magento Specialist

Direct een afspraak inplannen? Dat kan!

Geheel vrijblijvend, tijdens deze video-call nemen we de tijd voor je om:

  • Even te sparren over de mogelijkheden
  • Een specifieke vraag te beantwoorden
  • Nader toe te lichten hoe wij te werk gaan
  • In kaart te brengen of onze oplossingen bij jouw bedrijfsbehoeften aansluiten
  • Of om gewoon even nader kennis te maken..
Contact opnemen
Magento logo
Hyva logo
Akeneo logo

Magento webshop laten maken: 8 voordelen

Hieronder bespreken we 8 van de voornaamste redenen om voor een Magento webshop te kiezen.

icon testen

Open source

Het heeft een aantal grote voordelen dat Magento een open source systeem is. Allereerst is het gratis (niet onbelangrijk) en daarnaast zijn er veel templates, extensies en plug-ins beschikbaar. Hiermee heb je de volledige controle over het ontwerp en de functionaliteiten van je webshop.

icone afbeeldingen

Kies je eigen design

Magento geeft je veel vrijheid op het gebied van design. Zo kunnen wij jouw identiteit als bedrijf vertalen naar een design dat qua ‘look en feel’ perfect aansluit bij jouw dienst of product. Loop ook eens door onze cases heen om te zien hoe zo’n op maat gemaakte webshop er in de praktijk uitziet.

icon admin panel

Effectieve features

Magento is een CMS dat speciaal ontwikkeld is voor webshops. Er zijn daarom veel handige en effectieve functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan: zoekfuncties, favorieten, wenslijsten en meer.

seo icon

Optimale SEO

Goed vindbaar zijn in de zoekmachines is voor webshops cruciaal. Webshops die gebouwd worden in Magento kunnen met de juiste expertise compleet geoptimaliseerd worden voor SEO. Aan welke SEO-eisen een Magento webshop moet voldoen om succesvol te zijn, lees je op de pagina Magento SEO.

icon mobile

Responsive design

Een fijne shopervaring mogelijk maken op alle denkbare devices, van smartphones en tablets tot desktop, is tegenwoordig een harde eis voor webshops. Magento webshops zijn, met de juiste kennis, responsive te maken voor ieder systeem en apparaat.

icon raket

Geen limiet aan producten

Magento stelt geen limiet aan het aantal producten op de webshop en is daarmee een zeer geschikt voor grote en complexe webshops.

icon multistore

Meerdere shops vanuit één systeem

Met het Magento CRM kun je verschillende webshops beheren vanuit één systeem. Ideaal als je meerdere webshops runt of van plan bent om naast je huidige webshop nog een webshop te lanceren.

Veel (en veilige) betaalmethodes

Om ervoor te zorgen dat je gebruikers je product of dienst ook daadwerkelijk kopen, is een veilig en gebruiksvriendelijk betaalsysteem onmisbaar. Binnen Magento kun je verschillende betaalmethodes toevoegen en verloopt betaalverkeer snel, efficiënt én veilig.

Groep Magento developers

Wist je dat?

Wij van Aquive Media zelf meerdere webshops hebben gehad. Inmiddels richten we ons voor 100% op het maken en optimaliseren van Magento webshops voor onze klanten, maar de kennis die we hebben opgedaan in deze periode nemen we mee in het ontwikkelproces. Door onze jarenlange praktijkervaring weten we precies waar de kansen, maar ook de pijnpunten van een webshop liggen. Hierdoor kunnen we jouw wensen en doelstellingen goed vertalen in een Magento webshop-oplossing op maat.

Bellen op kantoor

Vragen over Magento?

Magento webshop laten bouwen? Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Lees hieronder verder of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Magento webshop laten maken - werkwijze

Wij bouwen een webshop van a tot z op, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op de verkoop en afhandeling van je product of dienst. Hieronder lichten we in 3 stappen toe hoe onze werkwijze eruit ziet. Meer weten over onze werkwijze? Bekijk het op onze werkwijze pagina.

icon accorderen

1. Kennismaking

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan met de ontwikkeling van je webshop maken we eerst kennis met elkaar. We horen graag wat je wensen, dromen, doelstellingen en verwachtingen zijn voor je webshop. Door in gesprek te gaan, vormen we ons ook een goed beeld van de identiteit en de visie van je organisatie – belangrijke informatie voor het verdere ontwikkelproces.

icon testen

2. Development proces

In deze fase beginnen we met het maken van de webshop. We stellen samen vast hoe het design eruit komt te zien en welke functionaliteiten aan de webshop toegevoegd moeten worden. We bouwen je webshop planmatig in verschillende fases (sprints) op. Stap voor stap werken we zo toe naar een webshop die helemaal op maat gemaakt is voor jouw business.

3. Doorontwikkelen

De webshop staat live! Het goed runnen van een webshop is een doorlopend proces. Zo moeten er na verloop van tijd updates uitgevoerd worden en wil je op enig moment misschien wel (grote) veranderingen doorvoeren. Samen maken we hier een plan voor. Zodat jouw shop altijd up to date is en voldoet aan de laatste eisen.

Kosten Magento website laten maken

Omdat we maatwerk leveren, bestaat er geen vaste prijs voor het ontwikkelen van een webshop. Wel kunnen we nadat we bepaald hebben waar je webshop aan moet voldoen en welke functies toegevoegd gaan worden, een inschatting van de benodigde tijdsinvestering maken. Afhankelijk van de deadline, besteden we dan een vast aantal uren per maand aan het ontwikkelen van je webshop. Zo heb je een vaste investering per maand en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Gerelateerde blogs

Magento webshop laten maken – do's en don’ts

Je hebt een mooi product dat je op de markt wilt brengen. Eén van de eerste stappen is het kiezen van een online platform om je product op te verkopen...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

21 december 2020

WooCommerce vs Magento – wat moet ik kiezen? (April 2024)

Veel bedrijven die online een product willen aanbieden komen in het ontwikkelproces voor een bekende tweesprong te staan: kies je voor een WooCommerce webshop of toch liever voor een Magento webshop...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

10 april 2024

Domeinnaam kiezen – zo maak je de juiste keuze

Wanneer je een website of een webshop op wilt zetten, sta je gelijk al voor een belangrijke keuze: het kiezen van een domeinnaam...

Akif Gumussu

Akif Gumussu

14 maart 2023

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Magento 2 webshop laten maken?

Wil je een Magento webshop laten maken of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.