Hét Magento bureau voor groothandels!

Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van e-commerce oplossingen voor de specifieke wensen en complexere eisen van groothandels en andere partijen met veeleisende B2B oplossingen.

EZ-base logo
afas logo
king software logo
Waarom e-commerce voor jouw groothandel?

De trend van digitalisering heeft een enorme impact gehad op de manier waarop bedrijven hun producten verkopen en hun klanten bedienen. De opkomst van direct-to-consumer (D2C) merken en de veranderende klantervaringen van B2C bedrijven hebben geleid tot hogere verwachtingen bij B2B klanten. Als groothandel kun je daarom niet achterblijven in deze ontwikkeling en is het noodzakelijk ook een sterke online aanwezigheid te hebben.

Een e-commerce platform stelt je in staat om jouw producten efficiënter te verkopen en de klanttevredenheid te verhogen. Wij helpen je met het ontwikkelen en up to date houden van je e-commerce platform, zodat je klanten je producten makkelijker kunnen vinden, bestellen en bij je terugkomen!

Magento project overleg

Een ecommerce oplossing voor jouw groothandel?

Of het nou gaat om het ontwikkelen van een nieuwe webshop of ecommerce oplossing, het realiseren van koppelingen met jouw ERP, PIM of CRM systeem of het doorontwikkelen van een bestaande Magento webshop, wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Magento voor Groothandels Aquive Media

De 10 uitdagingen die wij voor je oplossen!

Voor jouw groothandel gelden een aantal specifieke uitdagingen op het gebied van e-commerce, waar wij een passende oplossing voor kunnen bieden. Bekijk hier de 10 voornaamste pijnpunten en hoe wij deze voor jou oplossen:

Uitdaging

Oplossing

1. Productinformatie 👉

Een PIM-koppeling

Het bijwerken van productinformatie, voorraadniveaus en beschikbaarheid voor je uitgebreide productcatalogus kost je nu heel veel tijd. Bovendien moet je al deze informatie aanpassen voor verschillende verkoopkanalen en in verschillende systemen. Daarbij is het handmatig invoeren foutgevoelig. Dit moet toch makkelijker kunnen?

Wij integreren een Product Information Management (PIM) systeem met jouw ecommerce platform zodat jij al je product informatie voortaan gecentraliseerd kan beheren. Er zijn verschillende PIM-oplossingen (zoals EZ-base) waar wij ervaring mee hebben. Je kunt hiermee alles vanuit 1 plek bijhouden, hierdoor voorkom je inconsistente data invoer en voeg je snel nieuwe producten toe, werk je productgegevens bij en zorg je dat je productcatalogus altijd up-to-date is. Bekijk ook onze PIM integratie pagina voor meer informatie!

2. Order- en Klantbeheer 👉

Koppeling met CRM

Je verwerkt dagelijks grote aantallen bestellingen en hebt te maken met complexe klantrelaties. Het bijhouden van bestellingen met bijbehorende klantinformatie en transactiegeschiedenis is ingewikkeld omdat je verschillende systemen moet raadplegen om een overzicht te krijgen. Hoe maak je dit efficiënter?

Wij integreren jouw e-commerce platform met Customer Relationship Management (CRM) software. Hierdoor kun je klantgegevens centraliseren en heb je overzicht over al je klantrelaties. Dit helpt bij het stroomlijnen van je orderbeheer, het bieden van gepersonaliseerde service en het identificeren van nieuwe verkoopkansen!

3. Klantgroepen 👉

Magento B2B

Je sluit verschillende deals met klanten en hanteert natuurlijk verschillende prijzen voor verschillende klantgroepen op basis van bestelvolumes, loyaliteit en andere contractafspraken. Nu beheer en documenteer je al deze informatie handmatig, wat je veel tijd kost. Het is bovendien ingewikkeld om ervoor te zorgen dat iedere klant de juiste prijzen te zien krijgt.

Magento biedt geavanceerde B2B-functionaliteit waarmee je complexe prijsstellingen kunt beheren op 1 plek! Met behulp van prijsgroepen en klantsegmentatie kun je eenvoudig prijzen differentiëren op basis van klantbehoeften. Daarnaast kun je met Magento Commerce specifieke contractprijzen instellen voor individuele klanten. Hierdoor ziet iedere ingelogde klant de prijzen die voor hen gelden, inclusief geldende acties en kortingen!

4. Klantaccount beheer 👉

B2B accountbeheer

Je bedient zakelijke klanten die meerdere gebruikers binnen hun organisatie hebben. Het aanpassen van deze B2B-klantaccounts, inclusief gebruikersrollen, machtigingen en toegangscontroles, is nu niet snel te doen. Wie mag welke bestellingen doen, wie kan op rekening bestellen, etc. Een hoop gedoe!

Magento biedt uitgebreide mogelijkheden voor B2B-klantaccountbeheer. Je kunt gebruikersrollen definiëren, toegangscontroles instellen en zelfs workflows voor goedkeuring van bestellingen implementeren. Dit stelt je in staat om efficiënt en veilig zakelijke klantaccounts te beheren.

5. Meer verkoopkanalen 👉

Magento omnichannel

Je verkoopt via meerdere kanalen, waaronder een webshop, maar vaak ook nog via je fysieke winkel en via externe marktplaatsen. Het consistent houden van productinformatie, voorraadniveaus en prijzen over deze verschillende verkoopkanalen is een logistieke uitdaging.

Magento biedt mogelijkheden voor omnichannel verkoopbeheer. Met een goed geïntegreerd systeem kun je productinformatie en voorraadniveaus synchroniseren over al je verkoopkanalen. Dit zorgt voor een uniforme klantervaring, ongeacht waar de klant koopt.

6. Inzicht in je data 👉

Business Intelligence

Welke klanten vertegenwoordigen de grootste orderwaarde? Wat is het retentiepercentage? Wat zijn de best verkopende producten per klant? Welke producten worden het vaakst gezamenlijk besteld? Deze informatie is waardevol, maar het is tijdrovend om dit te analyseren en vervolgens te gebruiken voor het verbeteren van de specifieke klantervaring.

Magento Business Intelligence is een krachtige tool voor het analyseren van gegevens. Het kan worden geïntegreerd met je Magento-webshop om inzicht te krijgen in verkoopprestaties, klantgedrag en trends. Wij helpen je bij het implementeren en gebruiken van deze tool om datagestuurde beslissingen te nemen.

7. Orderverwerking 👉

ERP koppelingen

Het verwerken van alle binnenkomende bestellingen kost je nu te veel tijd en manuren. Bovendien is de informatie verdeeld over meerdere ERP systemen of databases. Hoe kan dit efficiënter?

Wij koppelen je databases en ERP-systemen met je webshop(s). Dit zorgt ervoor dat altijd de actuele prijs en voorraadinformatie wordt getoond in je webshop en dat bestellingen automatisch worden verwerkt in je ERP-systeem! Of dit nou Oracle, SAP, Exact, Microsoft, AFAS, Accountview, ECI, Software Gemak of een ander systeem is, voor ons is dat geen probleem! Bekijk onze ERP pagina voor meer informatie.

8. Weergave productvariaties 👉

Maatwerk productinformatie modules

Je hebt eem complexe productcatalogus met producten die allemaal vele variaties hebben. Hoe geef je dat allemaal overzichtelijk weer voor je klanten?

Wij hebben ervaring met het op maat maken van de productpagina's voor jouw Magento webshop. En zorgen ervoor dat je klanten alle mogelijke variaties op een overzichtelijke manier gepresenteerd krijgen, waarbij er intuïtief een keuze gemaakt kan worden. Daarnaast tonen we aan je klanten productaanbevelingen of bundel opties, zodat jouw klanten altijd vinden wat ze zoeken. Bekijk ook onze cases voor vergelijkbare oplossingen.

9. Handel over de grens 👉

Multistore instellen

Je bent al over de grens aan het verkopen of bent dit van plan. Hierdoor heb je te maken met een aantal complexe logistieke, fiscale en regelgevende uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat je overal aan voldoet en overzicht houdt over je verschillende internationale verkooppunten?

Magento biedt multi-store-functionaliteiten waarmee je afzonderlijke webshops kunt beheren voor verschillende markten of regio's. Daarnaast kunnen internationale integraties worden ingesteld voor betalingen, belastingen en verzending, om te voldoen aan de regelgeving in verschillende landen. Wij helpen je bij de technische implementatie hiervan. Lees onze Multistore blog voor meer informatie!

10. Vinden van Magento bureau 👉

Stop met zoeken! 😉

Er is een groot aanbod aan partijen die je kunnen ondersteunen bij verschillende technische e-commerce uitdagingen, maar hoe vind je nou een betrouwbare technische en strategische implementatiepartner voor de lange termijn?

Wij zijn de strategisch en technisch implementatiepartner voor al jouw e-commerce uitdagingen! Korte lijntjes en kennis van de branche! Dus neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen je verder!

Eerst even kennis maken?

Plan dan direct en geheel vrijblijvend een afspraak in, we nemen graag de tijd voor je om:

  • Elkaar eerst even beter te leren kennen
  • Een specifieke vraag te beantwoorden
  • Jouw bedrijfsbehoeften in kaart te brengen en te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen
  • Even te sparren over verschillende mogelijkheden
  • Je meer te vertellen over onze werkwijze en aanpak
Contact opnemen

Bekijk hier onze groothandel cases

B2B Magento 2 webshop

Slijpexpert

B2B groothandel webshop met alle benodigdheden op het gebied van metaalbewerking.

Commerce connect
Bundel producten
PIM
ERP
Offertes
B2B Magento 2 webshop

Schuilenga Hout B.V.

B2B groothandel voor hout producten. Voor kwaliteitshout en machinale bewerking, verlijming en verduurzaming.

Prijs o.b.v. klantgroepen
Filter op maatsoorten
Configurabele producten
Magento 2 groothandel webshop

Rovanda

Magento 2 groothandel webshop voor Rovanda handel en techniek.

EZ-base PIM
Prodin ERP
Klantgroepen
Groothandel webshop

Waarom wij het Magento platform gebruiken voor jouw groothandel

Zoals je al hebt gelezen werken wij uitsluitend met het Magento e-commerce platform. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom Magento bijzonder geschikt is voor groothandels en andere bedrijven met veeleisende B2B oplossingen. Hieronder vind je de belangrijkste:

icon meer mogelijkheden

Schaalbaarheid

Magento is een schaalbaar platform en kan eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf. Het kan gemakkelijk groeien en meegaan met de ontwikkelingen in de markt.

icon gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Magento biedt een gebruikersvriendelijke interface die eenvoudig te gebruiken is voor je klanten en je eigen organisatie. Dit vermindert de trainingstijd voor je medewerkers en maakt het voor klanten gemakkelijker om te navigeren en te bestellen.

icon mobile

Mobile-friendly

Magento is een mobile-ready platform, wat betekent dat het volledig is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Niet onbelangrijk, aangezien 50% van de B2B-zoekopdrachten, gedaan wordt via een mobiel apparaat.

icon multistore

Multistore functionaliteit

Magento biedt de mogelijkheid om meerdere webshops vanuit één backend te beheren, waardoor het gemakkelijker wordt om meerdere markten te bedienen en te schalen.

icon zoeken

Zoekfunctionaliteit

Magento biedt krachtige zoekfuncties die je klanten helpt snel en gemakkelijk te vinden wat ze zoeken. Dit leidt tot een hogere conversieratio en verbetert de klantervaring.

icon integraties

Integraties

Magento kan worden geïntegreerd met verschillende systemen zoals ERP-, CRM-, POS- en PIM-systemen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je bedrijfsprocessen te integreren en te automatiseren, wat leidt tot een efficiëntere werkwijze.

icon veilig

Veiligheid en betrouwbaarheid

Magento is een zeer veilig en betrouwbaar platform dat voldoet aan de hoogste standaarden voor veiligheid en beveiliging. Het is een van de veiligste e-commerce platforms die er bestaat.

seo icon

SEO

Magento is een SEO-vriendelijk platform dat helpt om jouw webshop beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Dit leidt tot meer organisch verkeer naar je site en dus ook meer potentiële klanten.

icon admin panel

Flexibiliteit

Magento biedt tal van aanpassingsmogelijkheden, van het ontwerp tot de functionaliteit van je webshop. Hierdoor kan je webshop volledig aangepast worden aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Complexiteit producten icon

Complexiteit producten

Magento biedt groothandels de mogelijkheid om complexe en uitgebreide productcatalogi te beheren. Er zijn uitgebreide opties voor productbeheer, inclusief bulkimport en -export, en de mogelijkheid om producten in verschillende categorieën en attributen te organiseren.

B2B e-commerce voor groothandels in 2024
B2B e-commerce voor groothandels

Lees meer over wat e-commerce voor jouw groothandel kan betekenen, welke mogelijkheden er zijn en welke trends je in 2024 niet aan je voorbij mag laten gaan!

Waarom kies je voor ons?

Kies voor Aquive Media als je op zoek bent naar een strategisch partner, met de voordelen van een kleine agency. Korte lijntjes, pro-activiteit en persoonlijke aandacht. We werken nauw met je samen om oplossingen te bieden die passen bij jouw specifieke bedrijfsbehoeften en zorgen voor een snelle en betrouwbare implementatie. Met ons overzichtelijke en professionele werkproces op basis van 'Scrum' ontwikkelingsmethode zorgen we dat je altijd op de hoogte blijft van de voortgang en je volledig tevreden bent met het eindresultaat.

Milan legt weer iets uit

“De korte lijnen met het team van Aquive Media maken de communicatie voor ons als technische leken eenvoudig. Wij kunnen gebruik maken van een ticketsysteem, e-mailen en bellen waardoor wij altijd met dringende en minder spoedeisende vragen terecht kunnen bij het team. De problemen en vraagstukken die wij voorleggen worden zorgvuldig uitgevraagd en opgepakt. We ontvangen snelle terugkoppeling, heldere prioritering en oplossingen worden ons in begrijpelijke taal voorgelegd. REW, de organisatie achter SlijpExpert, is een familiebedrijf waarin een combinatie van (informele) communicatie, specialistische kennis, nauwe samenwerking en onderling vertrouwen de basis vormt voor ons succes. De samenwerking met Aquive Media sluit hier prima op aan. Door middel van een abonnement op de technische ondersteuning met maandelijkse terugkoppeling van de inzet van uren, zijn de kosten transparant. Aquive Media zorgt voor een technisch goedlopende webshop zodat wij ons kunnen richten op onze verkoop en marketing activiteiten.”

Petra Arentsen-Zwart

Manager Slijpexpert/ REW

Contactgegevens

Kom langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via telefoon of mail.

Adress icoon

Peizerweg 97, 9727 AJ Groningen

Contact opnemen

Overtuigd?!

Wil je met ons samenwerken of gewoon eens meer informatie inwinnen? Vul onderstaand formulier in en we nemen graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bekijk ook deze relevante blogs

ERP-integraties voor Magento, hoe werkt dat?

Een ERP-systeem of Enterprise Resource Planning systeem is kortgezegd een softwareoplossing die bedrijfsprocessen centraliseert en stroomlijnt. Maar hoe kan ik dat integreren met mijn Magento webshop?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

04 augustus 2023

Product Informatie Management (PIM) systeem; zinvol?

Een van de zaken die een grote impact heeft op de gebruikerservaring voor het beheren van je webshop, is het toepassen van  Product Information Management (PIM) software.

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

14 juli 2023

Inventory Management Systemen voor B2B Webshops

Als ondernemer met een B2B webshop begrijp je ongetwijfeld het belang van effectief voorraadbeheer. Het juiste inventory management systeem kan je bedrijfsvoering stroomlijnen, kosten verlagen, leveringen versnellen, maar...welke optie kies je dan?

Jan-Fokko Stuut

Jan-Fokko Stuut

30 augustus 2023